Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Vidím to před očima,jako by to bylo dnes.Kino Alfa, ve stereu,širokoůhle,s titulkama.Huba otevřená do kořán.Oči přillepený na plátně.A byl sem ztracenej.A na celej život.To jsem ještě netušil co se mnou udělá za pár let 2.Ta už byla bohužel jenom na videu.Krásný vzpomínky.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Poprvé viděno v roce1988 na VHS na soukromém video večírku.Šla třikrát za sebou!(Netřeba dalšího komentáře)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Tento díl jsem viděl poprvé v době reálného komunismu,tuším rok 82 v Bulharsku v kině.U nás bohužel jen na kazetě a to ve značně ojeté kopii.Tento film je pro mě milníkem ve filmové kinematografii.Spolu s Vetřelcem a Věcí.Tato silná trojka jednoznačně všemu vévodí.A nezapomenutelná scéna,kdy lod Impéria pohlcuje lod povstalcu..Obránci netuší co je,nebo kdo je,čeká.Dveře padají a...... Pohádka muže začít. (A ruku na srdce,Darth Vader je sice zlo,ale kdo se jím alespon na chvilku nechtěl stát!

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Rok 1968,Juraj Herz,Rudolf Hrušínský,Stanislav Milota,Zdeněk Liška.Hlavní protagonisté,kteří navždy ,,Spasili,, Československou kinematografii.

Věc

Věc (1982)

Další kultovní perla do pomyslného (Sci-Fi) náhrdelníku.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Co napsat nového?Vše do sebe zapadá jak mozaika.Postavy,hudba.Kupodivu mým oblíbencem je Jason Robards a jeho cheyennové.......Play,Harmonica,play!......

Bellevue

Bellevue (1969)

Naprostý skvost.Konec šedesátých let,jako by odrážel bezmocnost té doby která vzala lidem všechnu naději na lepší budoucnost.Ano,Mělo se změnit všechno a nezměnilo se nic,čí vinou?

Bílá paní

Bílá paní (1965)

Myslím,že na místo,,Předsedy,,a,,Tajemníka,,nemohli bít vybráni lepší a povolanější herci!!!!!Ostatní zdatně sekundují(nejvíce patolízal,,Učitel,,a i celá,,Komise z ministerstva)A ostatní jakbysmet!