Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Obsahy (3)

343 Industries

343 Industries (2022)

343 Industries je vskutku jedinečná perla herního průmyslu. Snad nikomu jinému se nepodařilo ve světě tolik prorazit pouze s jednou sérií, jedním skvělým nápadem, kterým bylo „Halo“. Tato válečná sci-fi akce převrátila herní svět naruby a miliony hráčů ji zbožňují. Dokument 343 Industries se ponoří právě do historie této série, ale především jejího stvořitele.

Rockstar Games

Rockstar Games (2021)

Cesta plná snů, risku, tvrdé dřiny, ale především úspěchu. Tak vzniklo Rockstar Games.
Každý úspěch má začátek v hlavě jednotlivce. V případě Rockstar Games byli ti jednotlivci dva – bratři Sam a Dan Houserovi. Právě oni stvořili světové série jako „GTA“ nebo „Red Dead Redemption“, neměli to však jednoduché. K takovým milníkům je dohnala pouze jejich práce. Dokument rozebere jejich cestu od kluků, kteří milovali videohry, až po mezinárodní herní magnáty.

Capcom

Capcom (2021)

Dokumentární snímek pojednávající o vzestupu japonské společnosti Capcom, jedné z největších ve světovém herním průmyslu.
V dokumentu o Capcomu se dozvíme příběh muže, který dokázal své nápady a píli přetavit ve výsledky. I když mu život házel klacky pod nohy, on se nevzdal. Vypracoval se a dnes mu náleží jedna z největších herních společností na světě, právě Capcom. Tím mužem je Kenzo Tsušimoto. Dokument se pokusil zachytit jeho život a vývoj jeho díla. Dozvíme se tak nejen zajímavosti o hrách Capcomu, ale i o jeho cestě na vrchol.

Reklama