Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Krimi

Poslední recenze (11)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

"What is the most ultimate weapon of mass destruction? TIME...." První série jedné z nejoblíbenějších videoherní série v apokalipse Fallout to nemělo jednoduché, ale jakmile se ke kormidlu dali Jonathan Nolan a Clare Kilner tak se nemohl skoro nikdo dočkat. A ono to tak bylo. tento seriál je příslušný pro ty co už znají sérii fallout, ale dokonce i pro úplný nováčky, kteří jako já tomuto světu ještě nedaly šanci. A jednoznačně New Vegas a Fallout 3 jsou teď v mém rejstříku her. Každopádně seriál nás bere okolo 220 let po vypuknutí bomb a já jsem si to nadmíru užil. Start a představení hlavních postav Lucy, Maxima a Ghúla byla skoro bezchybná ukázka postav s rozdílnými povahami a pohledy na svět jak takový je. Tam kde první tři epizody nám představili tuto pustinu, tak tam zbytek se nezaszavil do konce série a já jsem si to užíval. herecké obsazení byla trefa do černého  a Walton Goggins jako ghúl se mi jako postava uložila do mých favoritů. Soundtrack od Ramina Djawadiho měla něco do sebe a samotné kompozice se CGI a někdy dost hlavolamovým příběhem dávala seriálu šťávu. A to finále "fuha" to mě naprosto odstřelilo a já už se nemohu natěšit na druhou sérii. Takže jestli chcete vědět jestli seriál stojí za to... tak ano. 9/10.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Hollywood konečně napadlo udělat něco, co budete nenávidět, ale i zároveň absolutně milovat. To je případ nového Konga a Godzilly nového impéria, která se od doby vydání prvních promo materiálů jevila jako ještě pořádnější bordel oproti minulému filmu Kong vs. Godzilla z roku 2021. Ale světe div se, ono to bylo sakra zábavné. Sám jsem nemohl uvěřit co Adam Wingard uvařil za blockbuster, protože to mělo solidní náboj a jeho autorskou vizi s přesvícenými světly, bohatou estetikou a prostředím jsem měl chvílemi pastvu pro oči. Každopádně hlavní tahouni filmu si vedou skvělou práci a jsem rád, že poprvý za celý monsterverse se konečně vypráví příběh přes tu skvělou mimiku monster a souboji, což je za mě velké plus. Taky jsem rád že tvůrci pochopili, že lidští herci jsou nám v těchto filmech skoro k ničemu a že chceme vidět přerostlá fackující se monstra na cool místech. CGI je v tomto filmu o trošku nepřehledné oproti minulému dílu, což se dalo čekat. Ve zkratce je to skvělý zážitek s místy až nesmyslnou logikou a digitálním bordelem okolo, tak tomu dejte šanci a uvidíte. 7,5/10.

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) (seriál) 

,, My wife is my choice, My daughter is my choice, My life is my choice. "Tak nám skončilo The Walking Dead The Ones Who Live. Roky čekání se nám konečně skončily a dostali jsme epický, emociální, akční a milostný příběh Ricka a Michonne, kteří se po neuvěřitelných osmi letech našli. Seriál sází na jejich skvělou romanci, ale také se soustředí na CRM, kteří se nám vždy pouze objevili v pár náznacích v hlavním seriálu a world beyond. Seriál má skvělé herecké , hlavně Andrew Lincoln a Danai Gurira do toho dávají vše a sám si myslím, že v tomhle seriálu předvedli doposud nejlepší herecké výkony za celou jejich kariéru. S tím souvisí kvalitní scénář a dialogy, zejména v prvních dvou epizodách, kde někteří vám řeknou random větu a ona se projeví v samotným finále dílu či seriálu úplně perfektně. Další postavy jako Thorneová a Okafor, Jadis a generál Beale jsou skvělým katalizátorem Ricka k naverbování CRM. No prostě pecka co se týče hlavních či vedlejších postav, a pro mě a fanoušky TWD je to umění, jelikož Rickův návrat si musel každý prostě užívat. O to víc všechno vyvzdvýhaly akční scény a zajímavě propracované nápady. Také musím vypíchnout skvěle nasnímanou kameru a kompozici barev, která si bere hlavně barvy na city. A celkově mohu i k seriálu sám za sebe říct, že se jedná o téměř bezchybný seriál. Emoce a vztahy jsou tu opět hlavním oč tu běží a to nemluvím o navázání či ukazování flashbacků z hlavního seriálu. Seriál, ale i tak měl za mě jedinou malou drobnou chybu, a to tempo mezi 4. a 5. epizodou, které šlo víc zrychlit a propracovat o trochu více. Přesto, ale oceňuji všechny co se na tomto projektu podíleli, protože jsem rád že tento návrat sakra nepokazili. I návrat Grega Nicotera musel znamenat posun kvalityv maskách mrtváků ,kteří tu jsou opravdu zábavní, bez něj by seriál asi nebyl tam kde teď pravděpodobně je. A na závěr soundtrack, o tom se snad nic říct nedá než pastva pro uši. 9.5/10.

Poslední hodnocení (1 544)

Tajný život mazlíčků 2 (2019)

14.05.2024

Tajný život mazlíčků (2016)

14.05.2024

Neporazitelný - Ponaučení pro příští život (2023) (epizoda) (S02E01)

11.05.2024

Neporazitelný - Série 1 (2021) (série) (S01)

11.05.2024

Neporazitelný - Mé pravé já (2021) (epizoda) (S01E08)

11.05.2024

Neporazitelný - Musíme si promluvit (2021) (epizoda) (S01E07)

11.05.2024

Neporazitelný - Vypadáš mrtvý (2021) (epizoda) (S01E06)

10.05.2024

Neporazitelný - To bolelo (2021) (epizoda) (S01E05)

08.05.2024

Neporazitelný - Trhni si, Neile Armstrongu (2021) (epizoda) (S01E04)

08.05.2024

Reklama