Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Hned ze začátku bych rád řekl, že se jedná o ten nejlepší díl celé série.  Herecké duo Conneryho a Forda je tak strašně přirozené a skvěle se hodící, že na chvilku začnete uvažovat, jestli tam náhodou nějaké to rodinné pouto není i mimo film. Harrison Ford, coby Henry Jones Jr. je i po třetí připraven na dobrodružství i když tentokrát s poněkud osobnějším motivem...Objeví se tu role Indyho otce, které se nezhostil nikdo jiný, než perfektní a nebeský sir Sean Connery. Objevují se ale i postavy z předešlých dílů. Marcus a Salah doprovází Indyho i Jonese seniora až do samotného cíle! Vtipných scén a dialogů je tu snad ještě více než v Dobyvatelích ztracené archy. Děj má neuvěřitelný spád, kamera a především digitální triky zaznamenaly výrazný posun oproti Chrámu zkázy.  Tak si to shrneme... Vtipné scény střídající ty akční? Check. Historické památky a nádherná města? Check. Další krásná dáma po Indyho boku? Sakra Check. Bič a klobouk? Check. Sean Connery ve skvělé formě? Check jako blázen. Dobrodružné aroma? Check. Nezapomenutelný soundtrack Johna Williamse? Check. Musím ještě něco dodávat? Kdo film letos ještě neviděl, tak honem koukat! Já k 2. dubnu mám za sebou druhé shlédnutí v tomto roce. V létě zopakujem!

Indiana Jones a Chrám zkázy

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)

Další, v pořadí druhé, dobrodružství profesora dějepisu. Indyho výpravy nadchnou každého dobrodruha a pro tentokrát se podíváme do krásné Indie. Místní folklór a prostředí na vás dýchne doslova na první dobrou. Jedná se bezesporu o nejslabší díl z původních třech. Neděste se však, nejslabším je ve smyslu porovnání, nicméně se stále jedná o nadprůměrný epický počin. Spielberg zkrátka umí. Jedinou výtku bych měl k digitálním trikům, které už zejména v dnešní době neskutečně nahlodal zub času. Je to ale opravdu tak znatelné, že vám to pokazí zážitek z filmu? Ani náhodou. Je to opět nesmírně výpravné dobrodružství. Vtipné situace zaručeně nechybí a rozesmějí i největšího bubáka sedícího před televizí. Nemohu se ale po každém shlédnutí zbavit dojmu, že Chrámu zkázy zkrátka něco chybí, něco co mě nutí, ho pořadí oblíbenosti, posunout až na 3. místo. Jako by na chvilku maličko ztratil dech, který v dalším dílu (Poslední křížová výprava) jakoby z ničeho nic získá znovu zpět. Nicméně jak už bylo řečeno viz výše, jedná se stále o nadprůměrný dobrodružný film, který mě ani po tolika letech nepřestává bavit. Pro objasnění sem dám své osobní pořadí oblíbenosti: 1. Poslední křížová výprava 2.Dobyvatelé ztracené archy 3. Chrám zkázy 4. Království křišťálové lebky

V Bruggách

V Bruggách (2008)

V Brugách (2008) Záběry z nádherného belgického městečka, černý humor a výborná akce. Skvělé dialogy střídají vtipné scénky a celé to tak rychle uteče až je to vlastně škoda. Jedná se o velmi nedoceněný film, nicméně důvod mi je stále neznám. Colin Farrell je jeden z mých nejoblíbenějších herců možná právě kvůli tomuto filmu a navíc spolu s Brendanem Gleesonem vytváří výborné herecké duo. A ani Voldemort svým hereckým umem rozhodně neurazí viz. ''Ty seš kurv* jenom neživej předmět!'' Nezbývá než doporučit. Budete se královsky bavit a kdo ví? Třeba ve vás film probudí touhu po návštěvě Brug! :)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Quentin Tarantino dokazuje a statečně obhajuje své místo na výslunní nejlepších režisérů světa. Troufl bych si i tvrdit, že se jedná o nejlepšího tvůrce současnosti. Hanební Pancharti sledují fiktivní dění v okupované Francii během 2. světové války. Fanoušci tarantinových filmů budou jako v sedmém nebi. Legendární a tak moc oblíbené rozmluvy postav a naprosto perfektně napsané dialogy se tu střídají jako na běžícím páse. Nelze nezmínit vynikající herecký výkon Christopha Waltz...Kdo by si troufl tvrdit, že po boku Brada Pitta bude mít šanci někdo další zazářit a to ještě ve stejném filmu. Waltz je ale naprosto perfektní a jeho role nacistického důstojníka Hanse Landy je takřka ikonická. Většina epických momentů je právě v jeho podání. Jsou tu ale i další herecké (dnes už) legendy jako např. Daniel Brühl coby hrdinný nacistický odstřelovač. A samozřejmě nesmíme zapomenou na Brada Pitta, který je samozřejmě badass jako vždy a pro roli Aldo Raina si nedokážu představit nikoho tak ikonického. Pro mě se bezesporu jedná o tu nejlepší tarantinovku, jakou můžeme aktuálně vidět. Výborná úvodní scéna na francouzském venkově, herecký koncert z hospůdky, italská scénka na konci filmu v kině před premiérou nebo závěrečná třešnička na dortu v lese? To všechno jsou momenty, které stojí za vzpomínání. Inu, on vlastně celý film je jedna velká show. Je to vtipné, akční a o epické momenty a klasické zpomalené sekvence tu opravdu není nouze. Hudba je jako vždy naprosto skvělá. Černý humor, brutalita nebo dokonce emoce? To všechno tu je a je to skvělé. Celé je to tak strašně zběsilá a zábavná jízda, že stopáž o cca 153 minutách vám dost pravděpodobně přijde krátká. Plné hodnocení je pro mě povinnost a ani na vteřinu jsem, při psaní recenze, neuvažoval o nižším hodnocení. Tarantino, děkuji a chci nášup!

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Nemohu se zbavit dojmu, že Pomsta Sithů je to nejvíce epické Star Wars. S těžkým srdcem se dívám na tebe, epizodo 6, měla si to těsné! Velkolepé završení tragického osudu Anakina Skywalkera a ještě velkolepější nástup Darth Vadera. Příběh Anakina Skywalkera je plný bolesti, strachu a znovu bolesti a film to reflektuje opravdu perfektně. Hayden Christensen mě zkrátka baví a ve světle nedávných událostí (Kenobi seriál) pevně věřím, že Haydena nevidíme naposledy! Díkybohu za to. Ewan McGregor nechybí ani po třetí a i jeho příběh dostává uspokojující vyústění. Celé je to epická vesmírná jízda, efekty jsou i dnes vážně skvělé a celé to působí obrovsky velkolepě. S naprostou přesností mohu tvrdit, že právě Pomsta Sithů je mým nejvíce krát shlédnutým dílem a také jsem na to patřičně hrdý! Vždyť právě tady se kompletně dovysvětlí nezodpovězené otázky z původní trilogie a konečně se dozvíme kdo je vlastně Darth Vader a co předcházelo zrození největší padoucha a zároveň hrdiny - vždyť je to vyvolený! Hudba a John Williams...musím dodávat něco dalšího? To je prostě koncert a to doslova.  Doporučit mohu s naprosto čistým svědomím. Pomsta Sithů patří do top trojky Star Wars filmů. Na jaké místo? To už nechám na každém z vás...