Reklama

Reklama

Barvy Číny

(seriál)
Nový Zéland / Čína / Německo, 2020, 3 h 50 min (Minutáž: 40–50 min, Alternativní 5x43 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prastará čínská filozofie Wu Sing tvrdí, že koloběh života je mimo jiné ovládán pěti barvami – zelenou, červenou, žlutou, bílou a černou. Navíc podle ní nebe stvořilo i pět prvotních elementů: kov, dřevo, vodu, oheň a půdu. Každý jeden z nich náleží k určité barvě a je nezbytný k životu. V případě absence kterékoli z nich by lidstvo vyhynulo. Čeká nás úchvatná cesta Čínou, během níž prozkoumáme význam barev i to, jak ovlivňují život současných obyvatel této země. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Sa.sa k tomuto seriálu (3)

Barvy Číny (2020) 

Úžasný zážitek a nádherné záběry... Musí se nechat, že Čína je opravdu nádherná a fascinující země...! 🥰🥰🥰 Jen tak dál a další podobné dokumenty...! Díky ()

Weiß – Von Tianzhus Schneebergen in die Wüste Gobi (2022) (E04) 

Úžasný zážitek se dívat na tento dokument i díl věnovaný bílé barvě... Ten bílý Jak byl krásný, stejně jako bavlna... Joj to musí být teda pěkná řehole než se sklidí... 🤔🤔 Ten kaolin a výroba porcelánu byla úžasná podívaná a nádherná práce...! 🥰🥰🥰 No a ty solární elektrárny byly opravdu fascinující a neuvěřitelné... Opravdu to byl les ze zrcadel... 😃 😃 😃 ()

Schwarz – Vom Feng-Shui Dorf zum Eis des Schwarzen Drachenflusses (2022) (E05) 

Úžasný díl plný nádherných záběrů i zajímavých informací... Ať žije losování o místo rybolovu na řece či malování pomocí střelného prachu... 😃 😃 😃 Opravdu něco bude na Čínské filozofii... Jinak  stavby jsou dechberoucí... ()

Reklama

Reklama