Reklama

Reklama

Scalespace

Krátkometrážní / Experimentální
Česko, 2023, 36 min

Obsahy(1)

Začínáme u počátků vesmíru a plujeme přes eony evoluční historie, aby jsme byli svědky největších okamžiků vývoje života a inteligence na naší planetě. Scalespace vás vezme na hypnotickou cestu, kde se čas rozpíná a stahuje podle logaritmického měřítka, zdůrazňujíc tak exponentiální nárůst inteligence. S pomocí špičkové AI a vizuálního umění tento film vytváří most mezi minulostí, přítomností a budoucností, což nám umožňuje vidět, jak se naše místo ve vesmíru vyvíjelo.
Toto není jen film, ale zážitek. Scalespace vyzývá diváky, aby se znovu zamysleli nad tím, co to znamená být součástí tohoto neuvěřitelného evolučního příběhu. Od mikroskopických organismů po náročné výpočetní systémy, každý okamžik je prezentován s uměleckou péčí a vědeckou přesností. Připojte se k nám na cestě objevování a uctění neskutečného vývoje života ve vesmíru. (Kinoatlas.cz)

(více)

Recenze (1)

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého je proces vzniku stejně zajímavý jako výsledek. Odvážný, hravý, inovativní počin, který balancuje mezi zkoumáním potenciálu nové formy (v něčem invenční, v něčem svazující technologie) a uměleckým záměrem, mezi vyjádřením člověka a generativní umělé inteligence, mezi dokumentem a poetikou. Docela chápu přístup tvůrců organizovat projekce s následnou diskusí (od historek z "natáčení" až po filosofické úvahy) jako živou událost. V tomhle případě synergie člověka a stroje zafungovala skvěle. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama