Reklama

Reklama

Dobrodružství oceánů

(seriál)
Česko, 2006, 234 min

Režie:

Steve Lichtag

Obsahy(1)

Fantastický podmořský svět ještě dodnes ukrývá svá tajemství. Neprobádané tajemné kouty jsou pro nás suchozemské tvory stále ještě nerozluštěnou záhadou. Díky lidským vynálezům jsme schopni do tohoto světa vstupovat a odhalovat jeho dosud nepoznané tváře. Každý z nás v sobě nosí kousek dobrodruha. Jsou profesionálové, kteří mořským hlubinám zasvětili celý život, ale i tací, kteří za lásku k oceánům zaplatili cenou nejvyšší. Nejvíce je však těch, kterým stačí tento prapodivný svět pozorovat z přirozeným lidským respektem a úctou z bezpečí svého domova. Těm všem, kteří mají chuť na chvíli utéct od starostí všedních dnů a ochutnat kouzlo strhujícího světa oceánů, je určena pozvánka, na kterou se právě díváte.

Seznam jednotlivých epizod:  1. Hledání křišťálového světa I.
2. Hledání křišťálového světa II.
3. Carcharias - Velký bílý
4. Tanec modrých andělů
5. Mýtus jménem žralok
6. Dobrodružství oceánů - Poslední lovci (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Aneb (hodící se přívlastek) "Cesta za obávanou a velmi dravou rybou zelenou murénou". Opět jeden z dalších krásných přírodopisných a dobrodružných seriálů. Se Stevem Lovečekem Lichtagem se společně podíváme? Napřed již za zmíněnou murénou kterou našel někde ve vraku lodi (no spíš tam žila). Později kdy si jí téměř osvojil a poté jeho kamarádku opustí tak až k Bahamským ostrovům a to sice za lovci langust. Viděl jsem jejich lov a na otevřeném oceánu jsem se vydal po stopách rybářů lovících pomocí rybích pastí. V jejich lovištích se nacházela obrovská hejna žraloků se kterýma se Steve ale velmi brzy spřátelil. Moc pěkný dokument s okouzlující a podmanivou přírodou nejen pro všechny zbožné vyznavače a milovníky podmořského a mořského světa. Za 3*. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč ten naprosto ubohý komentář, kterým se snaží nevím kdo a nevím proč udělat z pěkného dokumentu o zviřátkách nějaké napínavé drama nebo snad horor... Stačilo by trochu unformací o daném živočišném druhu a ne dělat z toho srdce rvoucí doják, kdy člověk kterého kdysi ten super bájný pravěký kolos žralok málem zabil, se po několika letech ponoří pod mořskou hladinu aby se svému skoro vrahovi podíval do jeho uhelně černých očí... Hrůza - viděl jsem už mnoho lépe komentovaných dokumentů, které nabízeli mnohem více než tento dokumnt... ()

Reklama

Reklama