Reklama

Reklama

Spooked: The Ghosts of Waverly Hills Sanatorium

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární snímek, který si vzal za úkol seznámit diváky se záhadným příběhem sanatoria Waverly Hills. Filmaři se nám snaží dokázat existenci duchů a paranormálních jevů pomocí fotografií a rozhovorů s očitými svědky. A je jen na vás, zda uvěříte, nebo budete i nadále skeptičtí. (topr harley)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

veronica 01 

všechny recenze uživatele

Zajímavé z hlediska toho co se ve Waverly Hills dělo když sloužilo jako sanatorium nebo dům s pečovatelskou službou, ale popravdě těm povídačkám o přízracích, lidských stínech, tunelu smrti a dalších věcech uvěřím, až když to uvidím na vlastní oči. Možná jsem slepá, ale na těch rozmazaných fotografiích, kde měli údajně být zachycení duchové jsem neviděla skoro nic a mě osobně přišlo, že na těch fotkách mohlo být zachyceno úplně cokoliv a z každýho divnýho fleku na fotce se tu nemusela dělat hotová senzace. Vůbec nepopírám existenci nadpřirozena, jenom se ze mě stal až příliš velký skeptik než abych něčemu takovému alespoň z poloviny uvěřila. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dokument, zaoberajúci sa príbehom niekdajšieho sanatória vo Waverly Hills, ktorý neprináša nič šokujúce a má skôr informatívny charakter. Väčšinu stopáže vypĺňajú rozhovory s rôznymi ľuďmi, majúcimi so sanatóriom čosi spoločné, ďalej ozrejmovačky historických udalostí, z ktorých hodnovernosť minimálne polovice je však prinajmenšom diskutabilná, objavia sa tu nejaké fotografie, zvukové nahrávky či dokonca zábery z hororového prepadáku Death Tunnel (2005)... je na divákovi, aby si na záležitosti okolo Waverly Hills vytvoril vlastný názor, mňa osobne tá partička starých páprdov a nadšených metalistov akosi nepresvedčila. Zanietene vyprávajúci sbskár mi pripomenul Grave Encounters a správcu opustenej budovy psychiatrie, ktorý bol v zamestnaní prvý deň a nechápal, aké nadprirodzené zážitky od neho filmári vyžadujú, no po tom, čo ho režisér patrične finančne motivoval sa odrazu "rozpamätal", že videl ducha :) Celkovo je však Spooked pozerateľným dokumentom, v ktorom ma najviac zaujali pasáže, pojednávajúce o vtedajších drastických "liečebných" metódach. ()

Reklama

SmoldaMara 

všechny recenze uživatele

+ poměrně zajímavé popsání metod léčby a historie ústavu, - ty fotky snad nemysleli vážně, že ne a reklama pro režiséra tunelu smrti také zjevná. Abych to uzavřel 50 %. ()

Devils_PIMP 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracovaný dokument o Waverly Hills sanatoriu, pohled na duchy, kteří tu mají být pohledem - "vyberte si" se mi také moc líbil - škoda že se horor založený právě na tomto dokumentu tak zle nepovedl. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem s čím tvůrci přijdou, ale mysleli to vážně? "Duchové" mi přišli zcela vymyšlení, paní majitelka si asi dělala reklamu na zvýšení počtu zájezdů, atd. Dokument mi přišel vesměs nedůvěryhodný. ()

Zajímavosti (1)

  • Dle tohoto dokumentu byl natočen film Death Tunnel, jehož některé záběry můžeme vidět naopak v tomto dokumentu. (Devils_PIMP)

Reklama

Reklama