Reklama

Reklama

Zmoklí psi

(festivalový název)

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Tung opouští stárnoucí matku, žijící v malém městečku v Malajsii, a vydává se do Kuala Lumpuru za svým starším bratrem. Tam se ale najednou ocitá lapen ve světě, kde jedinými jistotami jsou prolhanost, podvod, násilí a neodvratná prohra, ve světě, kde jedinou lekcí z náhlého dospění je zjištění, jak těžké je vrátit se zpátky domů. Neúprosně znepokojivý a přitom křehký příběh dospívání ve složité době a na nejistém místě. Intimní výpověď o nevyslovitelných a nevyzpytatelných poutech mezi rodiči a dětmi. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

Lish84 odpad!

všechny recenze uživatele

Zmoklí psi byli na mé první návštěvě karlovarského filmového festivalu (ročník 2007) mým prvním zhlédnutým filmem. Jestliže jsem měl před tím o snímcích uváděných na festivalu nějaké předsudky, tak Zmoklí psi je splnili do puntíku. Nudný, nedynamický, nepochopitelný film "o ničem". Rádoby silné lidské drama ze života, které vůbec nezasáhne a nechá diváka netečným. Tvůrci se ho snad ani do děje vtáhnout nesnaží - vůbec na něj neberou ohled. Vrcholem je poslední scéna: záběr na strom a k tomu dlouhá tklivá píseň. Když se zpěv už zdánlivé chýlí ke konci, začíná další sloka... O čem vlastně snímek byl jsem si musel poté přečíst v programu.. ()

Reklama

PetrPan2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se vyhlašoval nejhorší film na letošním festivalu v Karlových Varech (2007), tak by Zmoklí psi (jak se tenhle film v češtině jmenuje) byly žhavým favoritem... Dokonce jej nezachránilo ani to, že byl uváděn první den festivalu, kdy jsou diváci ještě namlsaní a jdou prakticky na všechno... ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Zmlsán dosud shlédnutými filmy z jihovýchodní Asie, čekal jsem od Tai yang yue (aneb česky Zmoklých psů) když už ne napínavou, tak aspoň zajímavou nebo něčím působivou podívanou. Tohle sociální drama mě ale nenadchlo a v podstatě nic moc z malajského života neukázalo (čekal jsem aspoň informace, když už chyběl příběh a děj). Je jasné, že mezi mrakodrapy a univerzitami v Kuala Lumpuru žijí i běžní lidé, ale tenhle film o nich moc neříká. Nuda a nic nového, nelogický a nepřehledný děj plný scén, které někdo zapomněl vystřihnout - například ta s tím hadem v džungli, WTF? ()

Reklama

Reklama