Reklama

Reklama

Miś Uszatek

(seriál)
  • Slovensko Macko Uško
Animovaný / Rodinný
Polsko, 1975, 104x7 min

Obsahy(1)

Volajú ho Macko Uško lebo krivé uško má. Žije si spokojne vo svojom domčeku a prežíva veselé dni spolu s kamarátmi psíkom, prasiatkom, zajačikmi, kohútom, mačkou, bábikami a v neposlednom rade s Petríkom. Každý deň je pre neho a kamarátov poučný. (Filmklasik)

Diskuze

rimeo

rimeo (hodnocení, recenze)

Miś Uszatek/ Medvidek Ouško/ (volně přeloženo do angličtiny jako Teddy Floppy-Ears) je polský charakter od stop-motion-oživeném televizním seriálu stejného jména. On byl vytvořen společně polskeho spisovatele Czesław Janczarski a karikaturista Zbigniew Rychlicki [1]. Miś Uszatek první vzhled byl v polském komický časopis pro děti, "mis", dne 6. března 1957. Pozdnější, on byl hlavní postavou knihy několik dětí, které byly přeloženy do mnoha jazyků. Nicméně, to stalo se velmi populární v roce 1975, kdy Łódź 'Animované Formuláře studio (Studio Malych formulář Filmowych), Se-ma-for, vytvořil sérii karikatur pro polskou televizní síť, představovat herec Mieczysław Czechowicz, který vyjádřil charaktery. [ 2] V All-Time polské řady animovaných programů, je to obvykle přijde sekunda jen k Bolek a Lolek. [pochvalná zmínka potřebovala] Miś Uszatek a jeho přátelé - Prosiaczek (Prasátko), Króliczki (Little králíci) a Zajączek (zajíc), stejně jako Kruczek Puppy - miloval pre-dospívající děti. Ve stejné době, Uszatek, medvídek, hrál roli kamaráda ze školky. On byl také rád rodiči, jak on by vždy jít do postele ve vhodných hodinu, zpívat píseň na dobrou noc: "Pora Na dobranoc, bo juz księżyc świeci. Dzieci lubią misie, misie lubią Dzieci. (Je čas jít do postele, jak svítí měsíc. Děti jako medvídky, medvídky jako děti. ") [2]" Dohromady-Se-ma pro vytvořil 104 epizod karikatury,. Byl ten poslední z roku 1987 [1] V roce 1960, byly dva divadelní filmy o přátelský medvídek vyrobený [3]. Karikatura je také populární v jiných zemích, je to jeden z best-selling vývoz polské televize [3] Celkem polské televizi prodal do 43 zemí, včetně Kanady, Íránu a afrických národů [2] Ve Finsku je to.. známý jako Nalle Luppakorva, a ve Slovinsku jako Medvedek Uhec; oba národy ještě hrát pravidelně. Také v Maďarsku je známá jako PALIVA Macko, v Katalánsku (Španělsko) jako Les historie de l'osset Faluc, v Makedonii jako (Mecheto Ushko), v Nizozemsku jako Teddy Hangoor a v Japonsku jako Oyasumi Kuma-chan. Ve Finsku to bylo tak populární, že panenky představovat série 'charaktery byly kdysi ukradl z výstavy [3]. V červenci 2007, místní orgány v Lodži se rozhodl postavit sochu věnovaná Mis Uszatek, které mají být umístěny podél hlavní ulice je Łódź,ul. Piotrkowska. . Také na podzim roku 2007, Se-ma-for studio oznámila, že se chystá dělat více epizod, [1], ale později tyto plány změnil ve prospěch možného full-délka filmy, které mají být vytvořeny s pomocí Japonská společnost Eden Entertainment. Jak 2008, Mis Uszatek vysílá na polské televizi každý čtvrtek.V roce 2009 byl udelan remarke pohadky v 3D animacii. MIŚ USZATEK 3D. v slovenkem dabingu namluvil: herec Michal Dočolomansky (SR)

Související novinky

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

26.08.2008

Pro filmové a televizní diváky byl třeba detektivem Nickem Carterem z Adély, hrabětem Teleke z Tölökö z Tajemství hradu v Karpatech či mladým Pichandou z Tisícročné včely. Divadelní publikum jej… (více)

Reklama

Reklama