Reklama

Reklama

Nigel Marven a tučňáci

(seriál)
  • Česko Safari s tučňáky (více)
Velká Británie, 2007, 45 min

Hrají:

Nigel Marven
(další profese)

Obsahy(1)

Život tučňáků v jejich přirozeném prostředí na ostrově Jižní Georgie.

1. díl Into Antarctic Waters
Na jaře se ostrov Jižní Georgie stává oázou pro divoká zvířata. Nigel Marven nám ukáže zblízka život tučňáků v jejich přirozeném prostředí. Ukáže nám kolonie King, Macaroni a Gentoo blízko Antarktidy.

2. díl Search for the King
Nigel pokračuje ve sledování vybraných jedinců tučňáků žlutorohých a oslích, kteří začínají hnízdit. Tučňáka patagonského Charlese, kterého si vybral v prvním díle, nemůže nikde najít. Konečně se stane svědkem opravdového souboje samců rypoušů sloních. Setkává se také s lachtany, kormorány a linduškami antarktickými.

3. díl Due South
Nigel pokračuje ve sledování vybraných jedinců tučňáků žlutorohých a oslích, kteří již hnízdí. Pomáhá při záchraně dvou lachtanů zamotaných do rybářského vlasce. Potápí se spolu s tučňáky patagonskými a filmuje je pod hladinou. Představuje další dva druhy albatrosů a tuleně Weddellovy.

4. díl Battles and Bergs
Nigel pokračuje ve sledování hnízdících párů tučňáků žlutorohých a oslích. Od vědců na britské základně se dozvídá o sledování lachtanů a albatrosů pomocí GPS přístrojů. Vydá se na noční sledování létajících buřňáků. Zkoumá ledovce a plovoucí kry. Mladý albatros, kterého Nigel sleduje, zkouší létat.

5. díl Antarctic Summer
Nigel končí svou výpravu za faunou Jižní Georgie. Naposled navštěvuje všechny tři druhy tučňáků. Tučňáci žlutorozí sedí na druhém vejci, tučňákům oslím se vylíhla mláďata. Nigel se nedočkal prvního vejce v kolonii tučňáků patagonských, ale při návratu na Falklandských ostrovech zde spatřil tento druh tučňáků i s vejci. To je šťastné zakončení celého seriálu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární seriál u nás vydala společnost Intersonic na třech DVD.Na každém DVD jsou dva díly seriálu,přičemž poslední dva díly (3.disk) jsou rekapitulací předešlých výborných čtyř dílů.Budiž,v pátem díle je pár záběrů navíc,kdy Nigel Marven odjíždí z ostrovů.Pro mne zbytečnost.Tudíž bohatě postačí první dvě DVD.Je to takové malé klamání zákazníka,ale dokument je to výtečný. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama