Reklama

Reklama

Přežít Bitvu

(TV film)
  • Německo Surviving The Battle
všechny plakáty

Obsahy(1)

1529: Obléhání Vídně / 1529 - The Siege of Vienna
Obléhání Vídně na podzim roku 1529 bylo prvním pokusem muslimské Osmanské říše, vedené sultánem Sulejmanem I., o dobytí rakouské metropole. Někteří historikové se domnívají, že jedním z důvodů, proč se Turkům nepodařilo Vídeň ovládnout, bylo Sulejmanovo rozhodnutí zahájit obléhání v září. Prudký východoevropský déšť zničil osmanské vojsko včetně zbraní dřív, než vůbec dorazilo na místo určení.
1631: Zničení Magdeburku / 1631 - The Sack of Magdeburg
Zničení Magdeburku mapuje obléhání a následné vyplenění převážně protestantského města Magdeburku královskými, a tedy římskokatolickými vojáky v průběhu Třicetileté války. Obléhání trvalo od listopadu 1630 do 20. května 1631. Z 30 000 obyvatel přežilo jen 5 000. Devastace naznala takových rozměrů, že pojem „magdeburgizace“ zůstal po desetiletí synonymem naprosté zkázy, znásilňování a drancování.
1870: Bitva u Sedanu / 1870 - The Battle of Sedan
K bitvě u Sedanu došlo za francouzsko-pruské války 1. září 1870. Skončila zajetím císaře Napoleona III. i jeho armády a prakticky rozhodla válku ve prospěch Pruska a jeho spojenců, přestože boje pod vedením nové francouzské války pokračovaly. Porážka u Sedanu zpečetila pád Francie. Když byl Napoleon III. poslán do exilu v Anglii, pruská armáda pokračovala v obléhání Paříže. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama