Reklama

Reklama

Cukrář

(amatérský film)
Horor / Krátkometrážní
Československo, 1968, 12 min

Režie:

Ivan Lev

Hrají:

Václav Mikovec

Obsahy(1)

Temnou kladenskou ulicí se prochází chlapec a dívka. Drží se za ruce, dávají si polibky. Poslední obejmutí. Dívka vejde do vchodu, zavře za sebou prosklené dveře. Najedou na ni skočí cukrář a svou speciálně upravenou rukavicí s břitvou jí podřízne hrdlo. Její hlavu si pak odnese do svého doupěte a krev, která kape do přistavené nádoby, přimíchá do zmrzliny, jež druhý den prodá nic netušícím lidem. Hrůzu zachycenou němým snímkem dokresluje ponurá muzika. (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Film natáčeli ve svém volném čase při zaměstnání jeden měsíc členové štábu z Filmového studia Kladno (FISK), které pro Okresní dům osvěty v Kladně točil záběry do měsíčního zpravodaje. Měsíčníky se pak promítaly v kině Oko před filmy. Za to si pak mohli filmoví nadšenci z FISKu natočit svůj film a okresní dům osvěty jim na to poskytl peníze. Technicky nejobtížnější byly noční záběry, neboť měli k dispozici jen čtyři reflektory s čočkou. (zelenymuzik)
  • Uvedení filmu bylo cenzory podmíněnou vyškrtnutím scény, ve které mladá žena slézá po žebříku do bytu cukráře v noční košili. (zelenymuzik)
  • Uříznuté hlavě, nacházející se na stole, chyběla v místě řezné rány krev. (zelenymuzik)

Reklama

Reklama