Reklama

Reklama

101: Manoel de Oliveira očima Luise Miñarra

(festivalový název)
  • Španělsko 101: Manoel de Oliveira as seen by Luis Miñarro
Dokumentární / Krátkometrážní
Španělsko, 2012, 20 min

Obsahy(1)

Manoel de Oliveira je historicky nejstarším aktivním filmařem. Jeho dokumentaristické začátky spadají do třicátých let minulého století. Po finančním neúspěchu jeho hraného debutu Aniki Bóbó (1942) se věnoval jiným profesím. Později natáčel s Marcellem Mastroiannim, Catherine Deneuveovou nebo Michelem Piccolim, jeho filmy soutěžily na festivalech v Cannes i v Benátkách. Od roku 1990 natáčí de Oliveira nejméně jeden film ročně. Producent Luis Miñarro, který stál mimo jiné za vznikem vítězného snímku MFF KV 2010 Moskytiéra, uvede na letošním festivalu svůj dvacetiminutový portrét jedinečného portugalského tvůrce, na jehož dvou posledních filmech (Výstřednosti jedné plavovlásky a Podivný případ Angeliky) se produkčně podílel. Po projekci bude následovat diskuse, během které se Miñarro podělí o řadu zážitků a zkušeností ze spolupráce s legendárním portugalským tvůrcem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - DOCUMENTARY FILMS - OUT OF THE PAST - Návraty k pramenům (101: Manoel de Oliveira as seen by Luis Miñarro / 101: MANOEL DE OLIVEIRA AS SEEN BY LUIS MIñARRO / 101: Manoel de Oliveira očima Luise Miñarra) ()

Davered 

všechny recenze uživatele

O Oliveirovi se toho božel moc nedozvíme neboť snad půlku stopáže tvoří záběry z ANGELIKY. Každopádně je zajímavé (a povzbuzující) vidět, kolik elánu v sobě ještě starý pán má. Snad se od něj dočkáme dalších vynikajících (a na zdejší databázi výrazně nedoceněných) snímků. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama