Reklama

Reklama

Dinosauři pod lupou

(TV film)
  • Velká Británie Extinct: A Horizon Guide to Dinosaurs
Velká Británie, 2011, 52 min

Střih:

Louise Salkow

Jakým způsobem probíhá rekonstrukce fascinujícího světa pravěkých velikánů na základě pouhých úlomků kostí? Seznamte se s mravenčí prací paleontologů, kteří i z toho mála, co mají k dispozici, dokážou oživit dávno ztracenou minulost... Dallas Campbell se noří do archivu projektu Horizon a zjišťuje, že naše představy o dinosaurech se v průběhu posledních 40 let značně proměnily. Uvědomili jsme si, že neohrabaní obyvatelé bažin byli ve skutečnosti teplokrevnými zabijáky. Překvapivé nové objevy, kontroverzní teorie a přelomové technologie umožnily vědcům přepracovat domněnky o tom, jak dinosauři žili. A také vyřešit záhadu jejich vyhynutí. Dokonce by se jim mohlo podařit odhalit, jestli se některým z dinosaurů nepodařilo přežít až do naší doby. Sledujte Dinosaury pod lupou. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Naozaj úžasný dokument. Síce celý bol zlepený z iných dokumentov ale napriek tomu som s ním bola naozaj spokojná. Po dvoch nič moc dokumentoch o dinosauroch som natrafila na niečo dobré. Chvalabohu. A opäť sa stretávam so Sue, ktorú vykopal Peter Larson spolu so Susan. No ako inak... ja dávam plný počet. ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Dokument pojednával o tajemství kostí a stavby koster dinosaurů. Jak z toho mála, co se našlo (ne vždy je kompletní kostra) sestavit celého tvora. Když už kompletní kostra je - jak ji tedy správně složit. Odkud začít - někdy od lebky, jindy začali od nohou. Sestavovali od známých až po neznámější druhy. Bylo ukázáno: jak bojovali s anatomií, svaly a pohybovými vlastnostmi jednotlivých části aby jako celek působili věrohodně a byli asi nejblíže tvoru, který je nosil. Také jak bylo náročné sestavit celou kostru - hlavně u obrovitých tvorů (t-rexík brachiosaurus - mnoho kilo i jedna kost). Tento dokumentík odvysílala zoom již 2/2013. Když jsem ho chtěla hodnotit, tak nebyl na čsfd. Konečně nahozen a může dostat 4 hvězdičky. za zajímavý pohled na dinosaury - tentokrát z kostního úhlu. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama