Reklama

Reklama

New York - jablko, které se nepřejí

(TV film)
  • Francie New York City : Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island
všechny plakáty
Francie, 2007, 53 min

Obsahy(1)

Jedinečná atmosféra, rychlé životní tempo, originalita v chování a nonkonformní názory obyvatel metropole, pocházejících ze všech koutů světa. New York City s často používanou přezdívkou Big Apple je součástí státu New York. Leží na severovýchodním pobřeží Spojených států amerických a sousedí se státem New Jersey. Skládá se z pěti boroughs, což jsou ekvivalenty čtvrtí: Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn a Staten Island.
Město je symbolem pestré palety jeho obyvatel a tomu odpovídá i jedinečná architektura.
Různorodost má své kořeny v historii. Jednotlivé styly, které se v Evropě formovaly po celá staletí, tu byly asimilovány během několika desetiletí.
My nahlédneme do slavných muzeí, která patří k nejbohatším na světě. Za svůj vznik vděčí protestantskému zvyku věnovat část vydělaných peněz na vznešené účely.
V Harlemu budeme svědky návratu ke kořenům, půjdeme po stopách vyhlášeným jazzových klubů 20. let minulého století. V Bronxu navštívíme největší městskou zoologickou zahradu v celých Spojených státech, která jako první na světě ukázala zvířata mimo klece. V Queensu zavítáme na jedno z největších letišť světa, Kennedyho letiště, kterým každoročně projde více než čtyřicet milionů cestujících.
Navzdory všem svým různorodým součástem vykresluje město jednotnou linii. Všechny etnické, sociální, lingvistické i ekonomické skupiny se spojují, aby daly zazářit nezapomenutelnému New Yorku. (Česká televize)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
czmartcz Jiné
15.05.2016
cunesk8 Jiné
19.01.2016
Lasoft DVD
26.12.2014

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno