Obsahy(1)
První „gurmánský thriller", jak dokumentární snímek označují sami tvůrci, sleduje ambiciózního šéfkuchaře Jesúse, držitele michelinské hvězdy, v klání Bocuse d'Or, mezinárodní kuchařské olympiádě, ve které 24 národních týmů celý rok připravuje, vaří a prezentuje to nejzajímavější a nejchutnější jídlo za povzbuzování fanoušků. Jesúsova cesta k úspěchu vede až k norským fjordům za výlovem ryb, jejichž spokojenost ovlivňuje chuť, přes drama strategického plánování menu a precizního provedení každého detailu až k výtvarně úchvatným kompozicím finálních pokrmů, které je přibližují uměleckému dílu. (Febiofest)
(více)Videa (1)
Recenze (1)
Aha, tak já nějak myslela, že to režíroval mladej Saura ... to mám z toho, že slyším jen na jedno ucho. Jinak zajímavý dokument, z prostředí o němž jsem neměla doposavad ani tušení. Dle fanouškovské základny každého kuchařského týmu a také díky krutému tréninku, strategii apod. má tato disciplína šanci být zařazena jak na Zimní, tak třeba i na Letní olympijské hry klasické. ()