Obsahy(1)
Historie italského jídla je dobrodružstvím, které nás vezme na velmi dlouhou cestu a nabídne populární příběhy z útulných hospůdek o matkách dělajících gnocchi pro svá bambini nebo venkovanech pojídajících pizzu pod pergolami. Představa, že italské jídlo vychází z prostředí nadčasové venkovské jednoduchosti, je chybná. Série nabízí jednoduchý a jasný pohled: italské jídlo je městským jídlem. Zatímco venkované hladověli, ve městech se soustředilo vše potřebné pro vytvoření dokonalé kuchyně: peníze, zdroje, trhy, politická síla, komerční intelekt, talentovaní šéfkuchaři a vybíraví jedlíci. Italská identita se společně s italským citem pro jídlo utvářely uprostřed ruin majestátného Říma a tichých krás kanálů v Benátkách, v páchnoucích uličkách Neapole i pod velebnými arkádami Bologne, uprostřed renesančních krás Florencie i pulzujících továren v Miláně. (Viasat)
(více)Galerie (26)
Photo © GA&A Productions
Photo © GA&A Productions
Photo © GA&A Productions
Photo © GA&A Productions
Photo © GA&A Productions
Photo © GA&A Productions
Photo © GA&A Productions
Photo © GA&A Productions
Photo © GA&A Productions
Photo © GA&A Productions