Reklama

Reklama

Svět divočiny

(seriál)
  • Velká Británie World of the Wild
Česko / Velká Británie, 2016, 13x26 min

Obsahy(1)

Vydáme se na výpravu zkoumající důležitou, ale křehkou provázanost mezi zvířaty a prostředím. Vedeni informacemi z nejmodernějšího výzkumu procestujeme džungle, lesy, pohoří, pouště i oceány a prohlédneme si místní zvířata, jejich přirozená prostředí a ekosystém, v kterém žijí. Zjistíme, jak se chovají a jak jsou schopna se vyvíjet, přežít a přizpůsobit se měnícímu se prostředí okolo nich.

Amazonský deštný prales: Amazonie je největší deštný prales na světě a jedno z nejrozmanitějších prostředí na Zemi. Je to domov anakond, lenochodů, kajmanů a delfínů.

Africké savany: Zalesněné oblasti a zvlněné planiny africké savany se rozkládají napříč 25 státy. Místní divoká zvěř se umí přizpůsobit náročnému prostředí.

Velký bariérový útes: Velký bariérový útes měří přes 2 300 km a je největším korálovým útesem na světě. Najdeme zde velké množství unikátních forem života.

Arktida: Arktida je jedním z nejméně přívětivých prostředí na Zemi. Stále se měnící zamrzlá krajina tak doposud odolává vlivu člověka.

Americké prérie: Nedostatečné dešťové srážky vytvořily v prérii jedinečný luční ekosystém, který je domovem bizonů, lišek, orlů bělohlavých a divokých koní.

Džungle Asie: Vydejte se s námi do srdce džungle a seznamte se se slony indickými, kaloni, skákavkami, buvoly domácími a krajtami.

Otevřený oceán: Oceány pokrývají více než sedmdesát procent Země, a proto jsou určujícím prostředím naší planety. Přesto zůstává podmořský svět záhadou.

Bažiny: Bažiny patří k nejživějším a nejrozmanitějším ekosystémům naší planety. Tyto močálovité oblasti lze najít po celém světě.

Pouště: Ačkoliv jsou pouště nehostinné, rozhodně nejsou neobydlené. Žije zde překvapivé množství tvorů.

Vládcové nebes: Budoucnost ptáků je nejistá. Ve vzduchu je ohrožuje znečištění, na zemi zase zhoršující se prostředí. Jak žijí pelikáni, sovy pálené a supi?

Řeky a jezera: Přežití mnoha druhů zvířat závisí na přístupu k čerstvé vodě. Společně se zaměříme na volavky bílé, vážky, ptakopysky a hrochy.

Americká pohoří: Aby dokázala zvířata přežít v těžkém horském terénu, musí se umět přizpůsobit. K těm, kterým se to podařilo, patří medvědi, wapiti a pumy. (National Geographic)

(více)

Galerie (21)

Reklama

Reklama