Reklama

Reklama

Tajná akta nacistů

(seriál)
  • Česko Tajemství nacistů (více)
Velká Británie, 2016, 4 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Režie:

Paul Jenkins

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Zvěrstva páchaná Třetí říší jsou už delší dobu předmětem důkladného výzkumu. Nyní se nám otvírají další tajná akta, ze kterých vycházejí najevo ještě temnější a strašlivější stránky mocenských ambicí nacistických pohlavárů, než o kterých jsme dosud byli informováni. Jejich analýza může vést až k nové interpretaci dějin druhé světové války, která se bude od našich dosavadních představ velice lišit. (TV Spektrum)

(více)

Recenze uživatele Arsenal83 k tomuto seriálu (5)

Tajná akta nacistů (2016) 

Polovica dobrá, polovica o niečom, čo sme už dávno niekde videli. Všetci vieme, že Nemci fetovali, ale veď to robia aj dodnes na diskotékach, len dnes nie sú náruživí nacisti, ale militantní ekofanatici. Takže toto nie je prekvapujúce, sám Hitler holdoval podporným látkam. Časti s Egyptom boli zas nudnejšie. Zaujímavé ale boli časti ako Mesiáš či mýtus o ariánskej nadradenosti. Všetko, čo sa týka okultizmu fascinovalo Hitlera a jeho kumpánov a dnes sú práve tieto časti zaujímavé aj pre diváka. Ako rôzne mýty, legendy a falošné viery, v ktoré uveril jeden blázon, ovplyvnili životy miliónov ľudí. ()

High Hitler and His Nazi Supersoldiers (2016) (E01) 

Pomerne nuda. Dozvedeli sme sa len, že nacistickí vojaci fetovali. Žiadna novinka ani prekvapenie. Veď aj ich veľký idol si dával podporné prostriedky. A iné armády tiež neboli skôr či neskôr výnimkou. Američania vo Vietname by bez fetu neprežili, Rusi majú za iného bôžika v podobe vodky. ()

Smrtící paprsek (2016) (E02) 

Časť o bombách V1 a V2, ktoré v podstate nemali byť použité až tak na boj, ale mali dostať Nemcov dokonca do vesmíru. ()

Hitler and the Aryan Myth (2016) (E03) 

Veľmi zaujímavá časť o tom, ako nacisti viedli svoju históriu až k neandertálcom, ich rasová teória bola založená na nevedomosti, ale za to prešpekulovanej. Program Lebensborn bol na prvý pohľad ušľachtilým činom, ktorý mal ísť proti obrovskej vlne potratov, na druhej strane sa ukázal ako len jedným kúskom zo skaldačky, ktoré mali povýšiť jednu rasu nad ostatné. Najlepšie sa mali vojaci, ktorí mohli voľne plodiť nemanželské deti, kde len chceli. A ešte im to bolo brané za zásluhu. ()

Džihád (2016) (E06) 

Ako sa z Egypta stala nacistická krajina. Stačilo len nenávidieť židov. Doteraz nebadám, že by im to medzinárodné spoločenstvo vyčítalo. ()

Reklama

Reklama