Reklama

Reklama

S kuchařem na cestách

(pořad)
  • Austrálie Nomad Chef
všechny plakáty
Austrálie, 2013, 47 min

Obsahy(1)

Šéfkuchař Jock Zonfrillo jezdí po světě a poznává ty nejzajímavější kuchyně. Vydejte se spolu s ním do Etiopie, na Filipíny, do Japonska či na Faerské ostrovy... Přidejte se k uznávanému kuchaři Jocku Zonfrillovi na velkolepé výpravě za domorodou kuchyní a kulinářskými lahůdkami ze všech koutů světa. Co z toho budete mít? Podaří se vám zachránit pokladnici gastronomických znalostí předtím, než bude navždy nenávratně ztracená. Jock si troufá na nejvzdálenější a nejizolovanější místa, kde bok po boku s domorodými obyvateli loví a sklízí ingredience potřebné pro místní lahůdky. Zároveň se učí vařit podle místních zvyků. Dá si tady někdo pečeného kaloně nebo dobrůtku z papouška kakadu? Lišejníkovou polévku nebo sobí jelítko? Jock odhaluje kulinářského génia ukrytého v polozapomenutých komunitách a snaží se zjistit, co bychom se od nich mohli naučit o soběstačném životě, nápaditém vaření a co nejkvalitnějším jídle. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zajímavý, co se kulinářství týče, ovšem ta časová osa dokumentu je poněkud zvláštní. 50 minut kuchař sleduje, jak vaří např. nějakej kmen, pak s nima něco zkouší, aby následně v posledních deseti minutách pořadu rychle uvařil něco svýho s inspirací ze svých cest. No proč ne, ale vlastně by tam ten závěr ani nemusel být. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelně zajímavé sledovat, jak vaří v cizích kulturách po celém světě - v běžným lidem nedostupných zemích a tedy i kuchyních. Líbí se mi, jak se kmeny poperou s přírodou, jak zvládnou využít poslední stonek rostoucí za jejich domy, jak jsou schopni udělat si hrnec z bambusu. Doma si to velmi pravděpodobně neudělám a vsuvka, jak se Jock snaží udělat z domácí kuchyně tu komerční, by tam skutečně být nemusela, ale pořad je velmi poutavý hlavně tím, co u nás neznáme, nikdy jsme neviděli a ani o tom neslyšeli. ()

Reklama

Reklama