Reklama

Reklama

Dvořákova Praha 2015

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2015, 117 min

Obsahy(1)

Violoncellista Yo-Yo Ma a Česká filharmonie na zahajovacím koncertu festivalu. Dramaturgie festivalu Dvořákova Praha pozvala na letošní úvodní koncert hudební legendu – violoncellistu Yo-Yo Mu. Toho doprovodí dvořákovští specialisté – Česká filharmonie za řízení Jiřího Bělohlávka. V jejich špičkovém společném podání se můžeme těšit na opravdové hudební lahůdky, kdy Dvořákův Koncert pro violoncello a orchestr h moll doplní Symfonie č. 2 B dur, op. 4.
Letos šedesátiletý Yo-Yo Ma patří k absolutní špičce v oblasti sólové interpretace a často bývá označován za největšího violoncellistu současnosti. Veřejnosti se poprvé představil v pěti letech a ve věku sedmi let koncertoval před prezidentem J. F. Kennedym. Yo-Yo Ma je proslulý širokým záběrem svého repertoáru, který sahá od suit pro sólové violoncello J. S. Bacha přes filmovou hudbu J. Williamse až po čínské lidové melodie. Spolupracuje s mnoha špičkovými dirigenty, orchestry a sólisty a je držitelem řady prestižních ocenění – National Medal of Arts, Glenn Gould Prize a opakovaně Grammy Award. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Standing ovation. Odzbrojující citová vřelost a interpretační virtuozita violoncellisty Yo-Yo My. Děkuji za zprostředkování krásného hudebního zážitku z Dvořákova koncertu h moll a úžasného setkání českých filharmoniků s fenomenálním americkým hudebníkem v živém vysílání ČT art z Rudolfina. ()

kanas 

všechny recenze uživatele

Filharmonie v té nejlepší formě v čele s Jiřím Bělohlávkem a také naprosto fenomenální Yo-Yo Ma. Dokonalé. ()

Reklama

Reklama