Reklama

Reklama

Tchaj-wan světu VI.

(seriál)
  • Tchaj-wan Taiwan to the World 6: Taiwan's Toughest
? %
Tchaj-wan, 2017, 5x45 min

Obsahy(1)

1. Vzdušná záchrana: Tchaj-wan řeší mnoho naléhavých situací helikoptérou. Národní vzdušný sbor má 5 hlavních rolí - záchrannou, pomoc při katastrofách, zdravotní pomoc, hlídat a dopravovat. Ve snaze využívat nejnovější technologie přešli záchranáři od helikoptér Hueys k Black Hawk, což je obrovskou výzvou i pro ty nejzkušenější piloty. Tato výměna je nutí učit se nové metody, systémy a způsoby při práci, kterou dělají odjakživa – při zachraňování životů a ochraně veřejnosti.
2. Hasiči: Někdo utíká od nebezpečí. Jiní mu běží v ústrety, aby pomohli. Hasiči na Tchaj-wanu jsou ti první u požárů, přírodních katastrof, lékařské pomoci, havárií a záchranných operací. Jak si nováčci zvykají na tento nebezpečný život v rušném městě Nová Tchaj-Pej, v jeho městských částech, na venkově, v horách, na řekách a pobřeží? Každý den bojují hasiči s pohromami i městem samotným.
3. Lovci rostlin: Výsledkem bezbřehého lidského vykořisťování a extrémních klimatických změn je to, že rostlinné druhy vymírají rychleji, než kdy dřív. Na výpravě za záchranou světové biodiverzity vede Doktor Dr. Li Chia-wei svůj tým deštným pralesem Šalamounových ostrovů. Vyhrají závod s časem?
4. Cesta do MLB: Dokument sleduje tchaj-wanské hráče baseballu různého věku a úrovně, od dětské ligy po první ligu. Zjistíme, jaké výzvy a problémy je čekají na cestě za svým baseballovým snem.
5. Cvičení psi: Horečka Dengue, Ohňovec, ohniví mravenci! Smrtelné globální pohromy, které ohrožují naše bezpečí při cestování, zdraví a přírodu. Léto 2015 bylo pro Tchaj-wan varováním, jak jsme zranitelní. 43.000 nakažených horečkou Dengue, více než 200 mrtvých! Jak zastavit smrtelný útok komárů přinášejících pandemii; tichého zabijáka, který devastuje bez varování obrovské stromy a armádu invazivních štípajících mravenců, kteří pojídají elektronické komponenty světelného systému na letištní přistávací dráze? Jeden muž má plán – prověřený nos „nejlepšího přítele člověka“. (National Geographic)

(více)

Reklama

Reklama