Reklama

Reklama

Nebezpečná inteligence

(seriál)
  • USA Deadly Intelligence
USA / Velká Británie, 2018, 5 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Dan Eady

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tento nový a objevný dokument ze skutečného života vyšetřuje podezřelá úmrtí mnohých slavných světových vědců. Za posledních několik dekád z nich desítky zemřely za podivných okolností. Mnohé tyto případy zůstávají nevysvětleny a nevyřešeny. Na základě odborné analýzy bývalých vyšetřovatelů FBI, odborníků na výbušniny a tajných agentů pořad rozlouskne tyto podezřelé případy a odhalí nebezpečnou kombinaci spiknutí, špionáže a intrik. Na příkladu jaderných fyziků, kteří zahynuli po výbuchu pumy v jejich autě, a inženýrů dělostřelectva zastřelených na prahu svých domů nám dokáže, že příliš velké znalosti mohou být bezesporu nebezpečné. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (8)

CIA Drug Conspiracy (2018) (E01) 

Jsou zde dvě linky. První dokazuje že sebevražda vědce byla vražda což je zbytečné, protože je jasné že CIA zabije kohokoliv. Druhá linka je zajímavější - o tajných projektech CIA. Ale zde jsem se nedozvěděl nic nového. Dělat pokusy na vlastním nic netušícím obyvatelstvu jen ukazuje, že USA vždy byl fašistický stát. ()

Tesla's Last Secret (2018) (E02) 

Částečně se mi to zdá konspirativní a částečně nezajímavé. Jeho vědecké vize spíš mohli být naroubovány na jeho životopis. Daleko zajímavější současné téma je místo elektrických paprsků na sestřelování letadel nebo celosvětový přenos elektřiny téma co se bude dít dny po black outu, který například nedávno v Indii zasáhl 700 milionů obyvatel v Pandžábu. Začne rabování skrytých nácků v noci za tmy už třetí den? ()

The Genius Who Loved Satan (2018) (E04) 

Jsou zde ke sledování dvě zajímavé linky. Vývoj raketové techniky a vědcův podivný život v kultu praktikující sexuální orgie s drogami. Motiv vraždy se mi zdá uvěřitelný. ()

Saddam's Doomsday Conspiracy (2018) (E05) 

O vědcovi, který milovat zbraně a vyvíjet je. Místo žánru krimi nebo mysteriózní jde spíš o sci-fi. Není pochyb o tom, že tohohle chlapíka chtělo zabít hodně zpravodajských služeb, takže není zajímavé kdo ho zabil. Naopak se zdá, že tyhle monstra by se měly likvidovat už v kolébce. Jen si představte kdyby se projekt zdařil a Irák byl jako jediná arabská země schopen vypouštět satelity. Tedy spíše Islámský stát. Poslední slovo která by jste slyšeli by byla "Aláh je velký". ()

Nazi Revenge Mystery (2018) (E07) 

Klasická detektivka s tématem šíření smrtelného viru. Vrahem je zahradník. Druhý příběh má hezkou pointu. Zápletkou je nácek, který se podílel na 7 tisících zabitých britských civilistů vývojem německých raket v posledním roce 2. světové války, kterého s dalšími vědeckými nácky najmul Egypt proti Izraeli. ()

Soviet Assassination Plot (2018) (E08) 

To jsem nevěděl že Rusové pravděpodobně likvidovali vědce vyvíjecící americký program Hvězdných válek. Nechápu myšlení toho britského nácka ajťáka, který měl rodinu, ale bažil po penězích a neodradil ho ani první nezdařený pokus o jeho zabití. Druhý už vyšel...Každopádně KGB byla vynalézavá a počet vražd v dokumentu je velkorysý. ()

Reklama

Reklama