Reklama

Reklama

Nevlídná planeta

(seriál)
  • Česko Nehostinná planeta (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Novátorský seriál o divočině představí nejnehostinnější oblasti světa. V šesti epizodách prozkoumáme extrémní hlubiny a nadmořské výšky, nechladnější i nejteplejší místa, mokřady i souše, a zjistíme, jak se živočichové přizpůsobili přežití v tak nepřátelských podmínkách. Mnohdy půjde o opravdu neobvyklé metody. Navíc během posledních 40 roků, kdy se Země v tak krátkém časovém úseku změnila nejvíce za posledních 65 milionů let, jsme zvířatům jejich nelehkou situaci ještě ztížili. Aby nevyhynula, musela tedy zvířata změnit své způsoby přežití opravdu v jediném mžiku evoluce. Na jedné straně čelí mnoho druhů svou podstatou nehostinným přírodním a povětrnostním podmínkám, na straně druhé neutuchajícímu nebezpečí ze strany predátorů a intenzivnímu boji o zdroje obživy. Jejich volba je jasná - přizpůsobit se, jinak vyhynou. (National Geographic)

(více)

Recenze uživatele swenyx k tomuto seriálu (7)

Nevlídná planeta (2019) 

Další z plno povedených dokumentárních seriálů. Tentokrát se tu hlavně autoři zaměřují na měnící se klimatické podmínky a jak si s ním různí zvířata zvládají poradit. Všemi díly provází Bear Grylls který vždy dodá nějaké zajímavé poznatky. Cením že se tu objevily i netypické zvířata a nebylo to tak pořád to samé dokola. ()

Pohoří (2019) (E01) 

I když tu je Bear Grylls který mi v plno jeho pořadech většinou akorát vadil, tak tady jako opestření není špatný. Záběry klasicky nádherné a nejvíce se mi asi líbil Irbis, moc nádherný zvíře. ()

Oceány (2019) (E02) 

Skvělý díl, tentokrát z oceánů. Škoda že toho víme tak málo o deep sea, reálně je to nejvíc zajímavá část oceánu, nechápu jak v tom tlaku dokáže žít tolik živočichů. ()

Travnaté pláně (2019) (E03) 

Válka o napájedlo mezi dvěmi tlupy paviánů bylo nejlepší. ()

Džungle (2019) (E04) 

I když o houbě co se dostane do těl hmyzu a pak je ovládá už dávno vím, tak mě to stejně bavilo nejvíce. ()

Pouště (2019) (E05) 

Pouště. Tentokrát jsem se dozvěděl o mravencích co běhají tak rychle že se chladí a díky tomu přežívají i na rozpáleném písku. Hodně cool. ()

Polární oblasti (2019) (E06) 

Lední medvědi nezklamali, peak tohohle dílu. ()

Reklama

Reklama