Reklama

Reklama

Nigel Marven: Divoká Střední Amerika

(seriál)
  • Česko Středoamerická divočina (více)
Velká Británie, 2019, 3 h 12 min (Minutáž: 48 min)

Hrají:

Nigel Marven (průvodce)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Spolu s odborníkem na divokou zvěř Nigelem Marvenem vyrazíte na výpravu do úžiny mezi Severní a Jižní Amerikou, kde objevíte jedinečnou faunu a na každém kroku se seznámíte s příběhy, které pohladí na duši. Ve stylu nedávno natočeného a úspěšného seriálu Divoké Filipíny nám Nigel představí úchvatnou krajinu této oblasti, mnohá mimořádná zvířata, která žijí ve Střední Americe, a seznámí nás s lidmi odhodlanými je chránit. Tomuto světu kdysi dominovala mayská civilizace, která vládla všem zemím, do nichž zavítáme, tj. Guatemale, Hondurasu i Kostarice. Odhalíme jejich dědictví a seznámíme vás s mnohými tvory, které uctívali, od krokodýlů a opeřených hadů po mocného jaguára. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (3)

Kostarika (2019) (E02) 

Kostarika je jedna z mala zemi na svete, ktera ma opacnou strategii. Nevymasili si prirodu pro zisky akcionaru a ted jim tam jezdi hodne turistu , napriklad kamarad pred mesicem. Ted to tam mohou znicit turiste. Jenom osm procent Cinanu ma pas,ale stejne se vydavaji do sveta v milionech. O Kostarice se nyni toci i hodne dokumentu ,ktere se take snazi ze zdejsi prirody vymackat co nejvic penez. Tento dokument o Kostarice se trochu lisi. Je viditelna snaha vybrat pro prumerneho divaka s popcornem to nejzabavnejsi. Had sktic krovinar v blizkosti majestatniho fikovniku, rozkosna zaba pralesnicka, nejvyssi kostaricke tritisicove pohori, tancici ptaci... ()

Guatemala (2019) (E03) 

Marven je poměrně odvážný senior nebojící se vzít do ruky jedovatou ještěrku či obávaného hada křovináře a pohybovat se v rezervacích mezi jedovatými hady. Je zde poselství o nutnosti vzniku nových rezervacích než nadměrným souložením místních obyvatel zmizí životní prostředí mnoha druhů. ()

Panama (2019) (E04) 

Dokument na televizi Prima Zoom je zaměřený na živočichy v Panamě včetně krátkého ponoru na korálový útes. ()

Reklama

Reklama