Reklama

Reklama

Unien välissä

  • Rusko Между снами (více)
všechny plakáty
? %
Krátkometrážní / Dokumentární
Finsko / Francie / Rusko, 2009, 11 min

Režie:

Iris Olsson

Scénář:

Iris Olsson

Obsahy(1)

Po Transsibiřské magistrále supí noční vlak. Rachotící vagony vytváří obrazovou a zvukovou kulisu pro vyprávění cestujících v lehátkovém voze třetí třídy. Dozvíme se, o čem sní, a jaký je jejich životní příběh. Po Transsibiřské magistrále projíždí lehátkový vůz třetí třídy. O čem sní jeho ruští cestující, a které z jejich snů se naplní? Krátký dokument režisérky Iris Olsson vznikl na železnici Transsibiřské magistrály. Zachycuje cestující, jak spí bok po boku v otevřeném lehátkovém voze třetí třídy, a jejich hlasy na pozadí filmu vypráví, o čem zrovna sní. Ve snech se zrcadlí obavy i naděje jejich každodenních životů, a také ruská víra v proroctví. (Doc Alliance Films)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen výhradně na 3698 kilometrech Transsibiřské magistrály mezi Moskvou a Vladivostokem. Štáb na železnici strávil tři týdny, se zastávkami ve větších městech, kde se dobíjely baterie kamery a stříhal se materiál. (Zdroj: Doc Alliance Films)
  • Snímek Between Dreams je jedním z šesti krátkých dokumentárních filmů, které vznikly v rámci projektu Cinetrain v režii šesti mladých Evropských režisérů a pomocí mezinárodních štábů. (Zdroj: Doc Alliance Films)

Reklama

Reklama