Reklama

Reklama

Metro 2033

všechny plakáty
? %
Rusko, 2024

Předloha:

Dmitrij Gluchovskij (kniha)
(další profese)

Zajímavosti (6)

  • O přípravě filmu je zmínka v knize „Metro 2035“. (Maulincio)
  • První román série „Metro 2033“ byl přeložen do 40 jazyků a prodáno bylo více než pět milionů kopií. (Maulincio)
  • Na motivy „Metro 2033“ byla v roce 2010 vydána velmi úspěšná počítačová hra, která v roce 2013 získala volné pokračování s titulem „Metro: Last Light“ a v roce 2019 třetí díl „Metro Exodus“, který je inspirován knihou „Metro 2035“. (Maulincio)
  • Předlohou pro film je postapokalyptický román „Metro 2033“, který vyšel jako první díl trilogie – „Metro 2034“ a „Metro 2035“. (Maulincio)
  • Jako první koupila práva na film společnost MGM a scénáře se ujal F. Scott Frazier, ten ale chtěl celý příběh přesunout z Moskvy do Washingtonu DC, a to by podle Dmitry Glukhovského rozhodně nefungovalo. Práva na tento příběh tedy získal zpět. Nakonec se projektu ujaly společnosti TNT-Premier Studios, TV-3 Channel a Central Partnership – všechny součástí holdingu Gazprom Media. Valeriy Fedorovich, který je jedním z producentů filmu, řekl: „Kniha tohoto ruského autora se stala známou po celém světě a je zakotvena v kulturním kódu sci-fi fanoušků a hráčů po celé planetě. Pro nás a společnost Gazprom Media Holding je to vysněný projekt, nejambicióznější a nejrozsáhlejší film, jaký jsme kdy uvedli. Máme v úmyslu investovat bezprecedentní částku do výroby a propagace tohoto filmu v Rusku i v zahraničí.“ (Maulincio)

Reklama

Reklama