Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
PF 2010

PF 2010

01.01.2010 Autor POMO
Avatar válcuje kina, chodí na něj více lidí než ke stromečku na “staromák”, a tak si z něj pouštím exotický soundtrack a píšu tento, v pořadí devátý vánoční ČSFD úvodník. Překvapuje mě, jak může někdo nemít rád Vánoce. Vždyť je to nejpoetičtější a nejintenzivnější svátek v roce. V televizi běží samé pohádky, po dlouhé době jsme alespoň na pár dní osvobozeni od pracovních povinností, v lednici máme víc dobrot než zvládáme zbaštit a hlavně ho trávíme v kruhu lidí, kteří jsou nám nejbližší (a pokud ho s nimi netrávíme, o to více si přes jejich nepřítomnost uvědomíme co pro nás znamenají).

Jménem Česko-Slovenské filmové databáze bych za rok 2009 rád poděkoval všem Vám, kdo jste pomáhali s jejím udržováním a růstem, počínaje jednotlivci filmovými fanoušky, přes kvalitní technologický a administrační team, až po mediální partnery a společnosti, se kterými se ČSFD svými aktivitami tak skvěle doplňuje. Nadcházející rok “2010” zní až osudově magicky. Do konce světa, kdy velké vlny zaplaví Himaláje a my budeme našimi starostlivými vládami přestěhováni na Pandoru, nám zbývají ještě tři pozemské studené zimy a tři horká pozemská léta. To stíháme zhlédnout, ohodnotit a okomentovat celé stovky filmů. Tak nezahálejme...

Přeji Vám všem krásné Vánoce, dobrodružný Silvestr a do nového roku ať vám všechno vychází tak dokonale, jakoby to zfilmoval James Cameron ;)

ČSFD navždy!

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

včera Reklama

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2024 nechá prostřednictvím 801 účinkujících nahlédnout do současné literatury 40 zemí a regionů, čímž o třetinu překonává předchozí… (více)

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama