foto

Ulrika Bengts

  • nar. 1962
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ulrika Bengtsová (1962) Scenáristka a režisérka narozená ve Finsku. Vystudovala Stockholmskou akademii dramatických umění. Režírovala krátké snímky, TV seriály a dokumenty. Debutovala celovečerním filmem pro děti Iris (2011), dále natočila drama Učedník (Lärjungen, 2013) či TV seriál Lola vzhůru nohama (Lola uppochner, 2016).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2013 Učedník
2011 Iris
2009 Ennen Valkeutta (studentský film)
2004 Kometen
1999 Vägen till Lelle
1993 Goodbye Gibraltar

TV seriály

2016 Lola ylösalaisin (TV seriál)
2010 Avsked (TV seriál)
2004 Fling (TV seriál)

Dokumentární

2011 Kaskinen
2002 Nu är du Hamlet
1999 Kiasma - kohtaamisia
1997 Coober Pedy - Den vite mannens hål i jorden
1995 Kaupunkisinfonia (studentský film)
Lainakengissä Saharan halki
1991 Riksväg åtta

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1997 Jäänmurtaja

Dokumentární

2011 Ulrika Bengtsin silmin (TV film)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2002 Nu är du Hamlet

Zvukařská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace