foto

Thom Fitzgerald

  • nar. 8.7.1968 (51 let)
    New Jersey, USA

Biografie

Thom Fitzgerald (1968, New Rochelle) vystudoval Cooper Union College v New Yorku. V roce 1988 přesídlil do Kanady. Hned jeho celovečerní debut The Hanging Garden (Visutá zahrada, 1997) se dočkal všeobecného uznání a byl vyhlášen divácky nejúspěšnějším filmem na několika festivalech v Kanadě (Toronto, Vancouver) a také v Argentině. Film získal čtyři ceny Genie udělované kanadskou akademií pro filmové a televizní umění. S tímto a se svými dalšími snímky – The Event (Událost, 2003), The Wild Dogs (Divocí psi, 2002) a Beefcake (Svalovci, 1998) – nasbíral Fitzgerald již více než dvacet mezinárodních ocenění.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2018 Splinters
2011 Místy oblačno
The Sense of Things
2010 Gospel According to the Blues, The (TV film)
2005 3 jehly
Young Astronomer, The
2003 The Event
2002 Wild Dogs, The
2001 Wolf Girl (TV film)
1998 Beefcake
1997 Zahrada k pověšení

TV seriály

2013 Forgive Me (TV seriál)
Sex & Violence (TV seriál)

TV pořady

2012 Ryan Doucette: Premiere Ronde (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Splinters
2011 Místy oblačno

TV seriály

2013 Forgive Me (TV seriál)
Sex & Violence (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2018 Splinters
2011 Místy oblačno

TV seriály

2013 Forgive Me (TV seriál)

Herecká filmografie

Střihačská filmografie

Filmy

2018 Splinters

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace