foto

Dennis Bots

  • nar. 11.6.1974 (45 let)
    Kitwe, Zambie

Biografie

Nizozemský scenárista, režisér a producent původem ze Zambie. Absolvoval Nizozemskou filmovou a TV akademii. Spolurealizoval např. TV seriály Západní vítr (Westwind, 1999) či Dům Anubis (Het Huis Anubis, 2006–2007), který rozvinul v úspěšnou sérii celovečerních filmů (2008–2010). Dále režíroval např. snímek Kód M (Code M, 2014).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2019 Cirkus Noel
Zlomyslná
2017 Storm a tajné psaní
2015 Code M
2014 Oorlogsgeheimen
2012 Achtste-groepers huilen niet
2010 Het huis Anubis en de terugkeer van Sibuna (TV film)
2009 Anubis en de wraak van Arghus
Het sinterklaasjournaal: de meezing moevie
2008 Anubis: Het pad der 7 zonden
2007 Plop en de pinguïn
2005 Zoop v Africe

TV seriály

2017 Circus Noël (TV seriál)
2016 Project Orpheus (TV seriál)
2014 Celblok H (TV seriál)
2012 Hotel 13 (TV seriál)
2007 Spangas (TV seriál)
2006 Huis Anubis, Het (TV seriál)
Zmizeli beze stopy (TV seriál)
2004 Zoop (TV seriál)
2002 Trauma 24/7 (TV seriál)
2001 Rozengeur & Wodka Lime (TV seriál)
1999 Západní vítr (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky