foto

Lidija Bobrova

  • nar. 13.6.1952 (66 let)
    Zabaikalsk, Chita province, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lidija Bobrovová (1952, Zabajkalsk, Amurská oblast) absolvovala studia historie na Leningradské státní univerzitě (1975), fakultu scenáristiky na VGIK (1983) a Vyšší kurzy režie (1991). Za studií natočila krátký film Vzroslenije (Dospívání, 1989). Ve své originální tvorbě se upíná k venkovské problematice, tíhne k propojování folklorních motivů s dokumentární věrohodností, často pracuje s neherci. Řadu festivalových ocenění doma a v cizině jí vynesly filmy: Oj, vy, gusji… (Hej, vy, husy…, 1991), V toj straně (V tamté zemi, 1997) a Babka – Cena za režii na MFF v Karlových Varech 2003.

44. MFF K. Vary 2009

Scenáristická filmografie

Filmy

2009 Věruju!
2007 Rokle
2003 Babka
1991 Oj, vy, gusi...

Dokumentární

1997 V toj strane...

Režijní filmografie

Filmy

2009 Věruju!
2003 Babka
1991 Oj, vy, gusi...

Dokumentární

1997 V toj strane...

Producentská filmografie

Filmy

2009 Věruju!

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace