foto

Damon Hill

  • nar. 17.9.1960 (58 let)
    Hampstead, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

DAMON HILL se narodil 17.9.1960 v Londýně. Jeho otec GRAHAM HILL byl mistrem světa ve formuli 1.Od mládí ho přitahovaly motorky a auta. Závodil nejdříve na motorkách, kde často vyhrával. V roce 1986 přešel do formule 3, kde skončil devátý. V roce 1989 začal jezdit ve formuli 3000.Nejdůležitější okamžik byl v roce 1991,kdy podepsal smlouvu na testování vozu WILLIAMS ve formuli 1. V roce 1992 debutoval ve formuli 1 za stáj BRABHAM. V roce 1993 závodil za stáj WILLIAMS, kdy třikrát vyhrál  a celkově skončil třetí. V roce 1996 vyhrál titul mistra světa. V roce 1997 odešel na rok do stáje ARROWS, poté na rok odešel do stáje JORDAN.DAMON HILL absolvoval ve formuli jedna 115 velkých cen ve kterých 22 krát vyhrál.

Miloš "M.B" Boubín

Herecká filmografie

TV seriály

1994 Harry Enfield and Chums (TV seriál)

Dokumentární

2017 Ferrari 312B
2014 Last Teammate, The (TV film)
2012 Racing Legends (TV seriál)
2011 Murray Walker: Life in the Fast Lane (TV film)
2010 Senna
1998 Flying Finn First at Finish

Host

TV pořady

2009 Formula 1: BBC Sport (TV pořad)
2002 Top Gear 2010 (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
Shooting Stars (TV pořad)
1990 Ruutulippu (TV pořad)
1978 Top Gear (TV pořad)
1970 Question of Sport, A (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace