foto

Bob Burnquist

  • nar. 10.10.1976 (41 let)
    Rio de Janeiro, Brazílie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bob Burnquist se do roku 2015 zúčastnil všech soutěží závodů X Games. Z více než 50 akcí si odnesl domů skoro 30 medailí – z toho 14 je zlatých. V roce 2013 se po vítězstvích na šampionátu Skateboard Big Air v Barceloně stal prvním skateboardistou, který získal čtyři zlaté medaile za sebou. Předtím zvítězil v letech 2011 a 2012 v Los Angeles a v roce 2013 ve Foz do Iguacu. V roce 2006 úspěšně provedl seskok BASE jump ze speciálně upravené rampy do hlubin Grand Canyonu. Tento kousek zachytily kamery pořadu Kaskadérští fanatici.

Bob Burnquist se narodil v Brazílii a má americké občanství. Na skateboardu jezdí od 11 let. Ve 14 letech se stal profesionálem. Jako prakticky neznámý jezdec v roce 1995 překvapil účastníky i diváky závodů Slam City Jam v kanadském Vancouveru, když se mu podařilo získat první velký titul. Je průkopníkem skateboardingu na mega rampě a kromě ježdění se věnuje létání s letadlem a seskokům s padákem. Je jedním ze sportovců, kterým se dostalo cti nést Olympijskou pochodeň.

Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2015 Bod zlomu
2003 Skřípění
2001 Sight Unseen
VIP 2 - Jack se vrací
2000 VIP: Velmi inteligentní primát

TV seriály

2003 Viva la Bam (TV seriál)
2002 Kim Possible (TV seriál)

Dokumentární

2013 McConkey
2012 Nitro Circus
Waiting for Lightning
2009 X Games 3D: The Movie
2006 Christian Hosoi: Vycházející slunce
2003 Wildboyz (TV seriál)
2002 Ultimate X: Adrenalin v krvi

TV pořady

2009 Nitro Circus (TV pořad)
2002 Player$ (TV pořad)
1999 Ripleyho věřte nevěřte (TV pořad)
1995 SportsFigures (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace