Reklama

Reklama

Chiu-Sing Hau

Chiu-Sing Hau

Biografie

Hau Chiu-Sing (dále také i jako: Hau Sau-Seng, Hou Chao-Sheng, Hau Chu-Sing, Hau Tsau-Seng) byl hong kongský herec a akční choreograf. Natočil sedm filmů a o choreografii se postaral ve dvou snímcích.

Ještě před rokem 1972, kdy z Číny emigroval do Hong Kongu, hrával závodně fotbal, pak se vrhnul na herectví. Měl to štěstí, že přinejmenším hrál vedlejší roli, nikoliv člena komparzu, či kaskadéra.

Prvním jeho filmem je zapomenutý kousek Sun Dragon (1979), zde si zahrál s Billy Chongem a Carlem Scottem. V tom samém roce následovaly filmy Crystal Fist, kde se opět potkal s Billy Chongem, hned na to natáčí Snake in the Monkey's Shadow, Five Superfighters a Monkey kung-fu, kde ztvárnil snad svoji nejznámější roli. V roce 1980 přichází s filmem Super Power a v roce 1983 s Shaolim Drunk Fighter. Pak se vytratil z filmového plátna.

Za celou svoji kariéru má nejvíce počinů s Billy Chongem. A ač natočil pouze sedm filmů, dnes téměř všechny patří k těm nejváženějším kouskům, na které se mezi skalními fanoušky nezapomnělo.

Jang Lee "Modiwish" Hwang

Herec

Reklama

Reklama