Reklama

Reklama

Bedřich Glaser

Bedřich Glaser

nar. 01.11.1957 (66 let)
Praha, Československo

Biografie

Tento keltsky laděný, surrealistický a nepříliš známý, ale kritiky ceněný malíř, výtvarník, scénárista, režisér a animátor se narodil 1. 11. 1957 v Praze, kde také vystudoval SUPŠ, obor animovaný film a rok na to se oženil se svou spolužačkou Světlanou. S ní spolupracuje dodnes a společně dali vzniknout krátkým filmům jako SAMOTÁŘ (“Mystická vize Gustava Meyrinka vyjádřená obrazem, ve kterém se setkává v jediném apokalyptickém okamžiku minulost se současností a snad i s budoucností.“ – www.bedrichglaser.cz), či HOST (Podle povídky Ladislava Klímy „Jak bude po smrti“, ve kterém obsadil do hlavní role Milana Šteindlera. Mimo jiné si zde zahráli i členové české, dnes již legendární, undergroundové skupiny Plastic People of the Universe, kterých hudba byla také použita k ozvučení filmu. )

Jako animátor se podílel na filmech TAJEMNÝ HRAD V KARPATECH (rež. O. Lipský), MONSTRUM Z GALAXIE ARKANA (V. Vukotič), NÁVŠTĚVNÍCI (J. Polák), PERINBABA (J. Jakubisko), KŘEČEK V NOČNÍ KOŠILI (V. Vorlíček), RUMBURAK (V. Vorlíček), Z PEKLA ŠTĚSTÍ 2 (Z. Troška), TŘI VETERÁNI (Z. Svěrák), PROJEKT (J. Barta), DOBRODRUŽSTVÍ TOMA PALEČKA (J. Balej), PAT A MAT (M. Beneš), GALOŠE ŠTĚSTÍ (J. Herz) - kde také výtvarně spolupracoval, WATERLOO PO ČESKU (V. Olmer).

Také často spolupracoval s Janem Švankmajerem nejenom na krátkých filmech (ZÁNIK DOMU, USHERŮ, JÁMA KYVADLO A NADĚJE, MUŽNÉ HRY; TMA, SVĚTLO, TMA; JÍDLO, JINÝ DRUH LÁSKY, KONEC STALINISMU V ČECHÁCH, FLORA, MASO), ale i na celovečerních (NĚCO Z ALENKY, LEKCE FAUST, SPIKLENCI SLASTI, OTESÁNEK – který získal ocenění Zlatého lva za Nejlepší film roku 2001).

Dále se podílel na hudebních klipech skupin jako Plastic People of the Universe, nebo Pražský výběr a televizních reklamách, či upoutávek. Spolupracoval i s bývalým členem legendárních Genesis, geniálním hudebníkem a aktivistou Peterem Gabrielem na grafické podobě CD Ceremony of Innocence, které vyšlo pod vydavatelstvím Real World. Také spolupracoval s Laternou Magikou na hrách Odysseus, či Minotaurus.

Jeho malby a kresby jsou každoročně viděny na výstavách (často dobročinných) nejenom po celých Čechách, ale i v jiných státech.

Jakub "bellicek" Zvoníček

Herec

Krátkometrážní
2009

Hrad

1992

Jídlo

Režisér

Krátkometrážní
2009

Hrad

 

Zelený křeček

2007

Stroj

2006

Host

2004

Samotář

Scenárista

Krátkometrážní
2009

Hrad

 

Zelený křeček

2007

Stroj

Reklama

Reklama