foto

Helene Hegemann

  • nar. 19.2.1992 (25 let)
    Freiburg im Breisgau, Baden-Württemberg, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

První román Helene Hegemann „Axolotl Roadkill“ z roku 2010 si získal mezinárodní uznání. Hegemann začala psát, když jí bylo 13 let, a záhy si založila blog. V roce 2017 měla v Ballhaus Ost (v Berlíně) pod záštitou Sebastina Mauksche premiéru její divadelní hra „Ariel 15“. Jako filmová režisérka debutovala v roce 2008 40minutovým snímkem Torpedo, bylo jí tehdy 16 let. Axolotl Overkill (2017) je jejím prvním celovečerním filmem.

(Aerofilms)

Herecká filmografie

Filmy

2015 Traumfrauen
2012 Hey, Cowboy (studentský film)
2009 Německo '09

Dokumentární

2002 Durch die Nacht mit... (TV seriál)

TV pořady

2004 Harald Schmidt (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Axolotl Overkill
2008 Torpedo

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Axolotl Overkill
2008 Torpedo

Spisovatelská filmografie

Filmy

2017 Axolotl Overkill - kniha

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace