foto

Ľubomír Viluda

Biografie

Ľubomír Viluda (1973) je absolventom Akadémie umení, Fakulty dramatických umení, Katedry Filmovej dokumentárnej tvorby v Banskej Bystrici. Od roku 2005 spolupracuje s režisérom a strihačom Ivanom Kršiakom, s ktorým založili Pastiersky film a v roku 2006 vyhlásili Manifest Pastierskeho filmu. Ich hlavnou témou je dokumentovanie životných osudov jednoduchých ľudí žijúcich na Slovensku. Sú autormi dokumentárnych filmov Jeden deň na samote (2004), Pätnásteho (2005), Ja a môj syn (2005), Na hrane (2006), Na druhom brehu (2006), Kde sme! (2007), Bača Jano Červeň (2008), Evanjelium podľa Kuča (2008).

Režijní filmografie

Filmy

2006 Na hrane

Dokumentární

2018 Poľana
2016 Sedem hriechov civilizácie
2015 Druhý chlieb (TV film)
2014 Po tajomných stopách Slovanov (TV film)
2010 Pohľad za zrkadlo (TV film)
2009 Drevená história (TV film)
1991 Encyklopédia slovenských obcí (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2016 Sedem hriechov civilizácie

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 Sedem hriechov civilizácie

Fanoušci tvůrce