foto

Rastislav Rogel

  • nar. 1969

Biografie

Rasťo Rogel sa narodil v roku 1969, momentálne žije v Stupave. Bol lídrom slovenských kapiel Krátky Proces a Juden Mord, na koncerte v Bzenci (ČR) vystupoval spolu s dvoma inými spievajúcimi "hercami" a síce Davidom Matáskom (Séria filmov o básknikoch) a Danielom Landom (Kvaska, muzikál Krysař) z kapely Orlík.

Z jeho kratučkej tvorby môžeme spomenúť TV film Amonina pomsta (1991), dabing vo filme Šest statečných (1999) či Rodinka úžasných (slovenský dabing, 2004) či miniroličku v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade (2007). Práve v spomínanej roli v seriália Ordinácia v ružovej záhrade sa Rasťo dostal do konfliktu so zákonom, kvôli tričku s nápisom Eighty Eight ako propagandou skupín potláčajúcich ľudské práva.

Sociopath

Herecká filmografie

Filmy

2013 Babie leto
2000 Prekliaty služobník lásky (TV film)
1999 Rozum nadovšetko (TV film)
1996 O hlúpej žene (TV film)
1995 Chichôtka (TV film)
1994 O Jankovi kľúčiarovi (TV film)
Princezná v ježovej koži (TV film)
Spoveď (TV film)
1993 Bakchus (TV film)
Fontána pre Zuzanu 2
Mátohy rárohaté (TV film)
1992 Jahňa chudobného (TV film)
1991 Amonina pomsta (TV film)
Diabol vo Francúzsku (TV film)
1989 Rabaka
1982 Pulzovanie nášho vesmíru (TV film)

TV seriály

2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Susedia (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1977 Príbehy koníka Mateja (TV seriál)

Dokumentární

1991 Live in Bzenec (koncert)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace