foto

Walter Wassermann

  • nar. 19.9.1883
    Berlín, Německá říše
  • zem. 4.10.1944 (61 let)
    Salzburg, Salzburg, Rakousko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Scenáristická filmografie

Filmy

1957 Die Unschuld vom Lande
1944 Es lebe die Liebe
Konzert, Das
1943 Altes Herz wird wieder jung
1942 Die Nacht in Venedig
Die heimlichen Bräute
Ein Zug fährt ab
1940 Friedrich Schiller
Kora Terry
1939 Policejní akta Fabreani
Robert Koch, bojovník se smrtí
1938 Rätsel um Beate
Schwarzfahrt ins Glück
Schüsse in Kabine 7
Sergeant Berry
1937 Menschen ohne Vaterland
Netopýr
Starke Herzen
1936 Tys štěstí mé...
Žebravý student
1935 Ein falscher Fuffziger
Ein ganzer Kerl
Sie und die Drei
Wenn ein Mädel Hochzeit macht
1934 Der Kühne Schwimmer
Der Polizeibericht meldet
Der Schrecken vom Heidekrug
Die Stimme der Liebe
Dědictví v Pretorii
Děvče víří světem
In Sachen Timpe
La provincialina
Liebe dumme Mama
Meine Frau, die Schützenkönigin
1933 Adieu les beaux jours
Die Unschuld vom Lande
Die kalte Mamsell
Flucht nach Nizza
Ist mein Mann nicht fabelhaft?
Le grand bluff
Páže z hotelu Dalmasse
Roman einer Nacht
Sag' mir, wer Du bist
Smaragdový náhrdelník
V poutech zákona
1932 Anny, ukrutná přítelkyně
Anny, ukrutná přítelkyně (francouzská verze)
Das Testament des Cornelius Gulden
Ja, treu ist die Soldatenliebe
1931 Arme, kleine Eva
Aschermittwoch
Die Blumenfrau von Lindenau
Fremde, Die
Jedinou noc v ráji
Jedinou noc v ráji (francouzská verze)
Kasernenzauber
Konzert, Das
Schneider Wibbel
Traum von Schönbrunn
Ungetreue Eckehart, Der
1930 1000 Worte deutsch
Auf Leben und Tod
Das Rheinlandmädel
Děvče z U.S.A.
Ein Walzer im Schlafcoupé
Heute nacht - eventuell
Nächste, bitte!, Der
Pension Schöller
Zlatovlasý slavík
1929 Kaviárová princezna
Möblierte Zimmer
Noci lásky
Spelunke
Vezmi mě s sebou
1928 Es zogen drei Burschen
Ledige Mütter
Liebe und Diebe
Polnische Wirtschaft
1927 Das Erwachen des Weibes
1926 Der gute Ruf
Les voleurs de gloire
1925 Schicksal
Tragödie
1923 Das Komödiantenkind
Time Is Money
1922 Die Fürstin der Ozeanwerft
Die Königin von Whitechapel
Die Männer der Frau Clarissa
Die Schatten jener Nacht
1921 Betrüger des Volkes
Mädchen aus der Ackerstraße - 3. Teil, Das
1920 Sybill Morgan

Spisovatelská filmografie

Filmy

1935 Pygmalion - kniha
1934 Herz ist Trumpf - kniha
1933 Heimat am Rhein - kniha
1930 Zweimal Hochzeit - kniha

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky