foto

Gerald Salmina

Biografie

Geraldova vášeň pro filmařinu se paradoxně vyvinula z jeho záliby v extrémních sportech. Měl úspěšnou kariéru jako profesionální surfař, což ho naučilo přizpůsobovat se přírodním podmínkám. Jeho práce za kamerou ho přivedla na výjimečná místa na Zemi, jako jsou Himálaje, Hora Svatého Eliáše na hranicích Aljašky a Yukonu či Tichý oceán. Jeho první celovečerní dokumentární film Mount St. Elias (2009) sleduje pokus tří z nejlepších skialpinistů na Hoře Svatého Eliáše o realizaci nejdelšího lyžařského sjezdu na světě. Jako dokumentární režisér získal Gerald několik celosvětově uznávaných ocenění. Své letité zkušenosti přenesl do práce na filmu Králové hor. Díky jeho pomoci film získal autenticitu, jaká se v takovýchto typech filmů objevuje jen zřídka.

Bioscop

Režijní filmografie

Filmy

2004 Aoraki Ski Mountaineering

Dokumentární

2018 Manaslu - Berg der Seelen
2016 Heimatleuchten (TV seriál)
2014 Streif: One Hell of a Ride
2012 Bergwelten (TV seriál)
Příběh Felixe Baumgartnera
2010 Erste auf dem Mount Everest?, Der (TV film)
Urgewalten (TV seriál)
2009 Mount St. Elias
1987 Universum (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2018 Manaslu - Berg der Seelen
2016 Heimatleuchten (TV seriál)
2014 Streif: One Hell of a Ride
1987 Universum (TV seriál)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 Heimatleuchten (TV seriál)
2012 Příběh Felixe Baumgartnera

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 Heimatleuchten (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky