Reklama

Reklama

Milan Pacák

Milan Pacák

nar. 25.07.1934 (89 let)
Valašské Klobouky, Československo

Biografie

Milan Pacák vystudoval katedru činoherního herectví DAMU v Praze. Mezi jeho spolužáky patří například Ivanka Devátá, Jiří Novotný, Milan Riehs, Jaroslav Kepka nebo Otakar Roubínek. Hrál v Divadelním studiu Praha (AMU DAMU DISK) a poté v Uherském Hradišti. Léta 1962–1965, která Milan Pacák strávil v Divadle Julia Fučíka v Brně, patřila mezi jeho nejplodnější období. Milan Pacák zde hrál role zpravidla středního rozsahu, nicméně se dočkal například role Rocheforta v inscenaci „D'Artagnan bude kapitánem“ (1964) a v inscenaci „Teta z Bruselu“ (1962) hrál jednu z hlavních rolí, Ludvíka Slípku.

Ačkoliv většina členů Divadla Julia Fučíka v Brně po zrušení divadla nastoupila do Divadla bratří Mrštíků, Milan Pacák nastoupil do Státního divadla v Brně. Zde se stal členem zpěvohry a naplno uplatnil své muzikálové schopnosti. Jmenujme alespoň některé z jeho rolí: Zlosyn („Dobrodružství Sherlocka Holmese“, 1968), Pedro („Muž z La Manchy“, 1968), Číslo („Gentlemani“, 1968), Ambrousius Kemper („Hello, Dolly,“ 1966) atd.

Ve filmu se v šedesátých a sedmdesátých letech objevil v pár menších rolích. Trochu činný byl i v rozhlase a zůčastnil se také počátků brněnského dabingu (daboval např. ve filmech a seriálech Bonanza!, Bídníci, Ctihodný Stanislav, Bandolero!, Večírek, Velká země, S nasazením života, Tři mušketýři a další filmy a seriály).

Costan "throwaway" Grigorij

Herec

Reklama

Reklama