foto

Aarón Fernández Lesur

  • nar. 1972
    Chihuahua, Mexiko

Biografie

Aarón Fernández Lesur se narodil roku 1972 v Chihuahua v Mexiku. Svůj magisterský titul ve filmových a audiovizuálních uměních se specializací na režii a scenáristiku získal v Paříži, kde v letech 1991–1996 studoval. Svou tvorbu zahájil krátkými filmy Sdílení vod (1995, El reparto de las aguas), Vnitřní okruh (1999, Circuito interior), Mazaný obejda (2005, Corrido callejero).

Jeho prvním celovečerním filmem je snímek Náhradní díly (Partes usadas), za svůj debut získal 3 ceny, a to na filmovém festivale v Mexiku, Havaně a Montreálu.

Petra "venus" Hlavičková

Režijní filmografie

Filmy

2013 Mrtvé hodiny
2007 Partes usadas

TV seriály

2013 Alguien Más (TV seriál)

Dokumentární

2017 Un filósofo en la arena
2016 Ayotzinapa 26

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Mrtvé hodiny

Dokumentární

2017 Un filósofo en la arena

Producentská filmografie

Filmy

2013 Mrtvé hodiny

Dokumentární

2017 Un filósofo en la arena

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky