Reklama

Reklama

Radek Bělina

Radek Bělina

nar. 14.09.1977 (46 let)
Kutná Hora, Československo

Biografie

Povoláním „ajťák“, ale jinak velký fanoušek sci-fi, zejména z období od 30. let až do začátku 21. století a speciálně Star Treku. Amatérský producent, který společně s Janem Krátkým produkuje fanouškovské filmy pod „značkou“ FSFilm.cz, nadšenec do kamery a střihu. Současně amatérský herec, který začínal nejprve v ochotnickém divadelním souboru tyjatrek.cz, který se zaměřuje na Star Trek tematiku, následně od roku 2015 více filmové herectví v rámci FSFilmu.

Filmy, na kterých se podílel, získaly i některá ocenění v rámci soutěží amatérských filmů, jako je třeba Patriotka na festivalu „Book the Film“ pořádaný knihovnou hlavního města Prahy, nebo „České vize“, kde v roce 2021 získal film Elektrický hrad v krajském postupovém kole 3. místo a pokračoval do celonárodního kola.

V rámci uskupení FSFilm spoluprovozuje a rozvíjí filmové kulisy hvězdné lodi v malé obci Běrunice u Poděbrad. Tím se Česká republika zařadila po bok Spojeným státům, kde do té doby vznikalo nejvíce Star Trek fanouškovských filmů v reálných kulisách.

Všechny tyto aktivity probíhají v rámci stanovených mantinelů, tzv. „Guidelines“, vlastníky práv ke značce Star Trek, společnosti ViacomCBS/Paramount.

Radek "DirkFlash" Bělina

Herec

Střihač

Producent

Režisér

Scenárista

Kameraman

Krátkometrážní
2021

Binární víra

 

Neotron

Reklama

Reklama