foto

Rafaël Ouellet

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rafaël Ouellet (1974, Dégelis, Quebec) absolvoval studium rozhlasové a televizní tvorby. Několik let pracoval v televizi, poté spolupracoval s Denisem Côtém jako střihač (Les états nordiques, 2004) a jako kameraman (Nos vies privées, 2006). Mezi jeho krátkometrážní snímky patří I Mokret (Dans le noir, 2003), Przeprowadzka (2003), Film dans un sauna (2003), Face B (2004) a Dans l’est (2005). V roce 2007 debutoval snímkem Le cèdre penché, ke kterému napsal scénář, režíroval ho, sestříhal i sám produkoval. V roce 2008 natočil snímek Derrière moi, uvedený v soutěži na MFF v San Sebastiánu. Následoval snímek New Denmark (2009, MFF KV). V loňské hlavní karlovarské soutěži získalo cenu za režii jeho rodinné drama Kamion.

48. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Gurov and Anna
2013 Maturanti
2012 Kamion
2009 New Denmark
2008 Derrière moi

TV seriály

2016 Fatale-Station (TV seriál)
2014 Nouvelle Adresse (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Maturanti
2012 Kamion

Střihačská filmografie

Filmy

2005 Radisson

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace