foto

Markus Rosenmüller

  • nar. 27.2.1963 (57 let)
    Duisburg, Nordrhein-Westfalen, Západní Německo

Biografie

Marcus O. Rosenmüller (1963) je scenárista, režisér a producent. Absolvoval studia komunikace v Mnichově. Prosadil se zejména svými reklamními snímky a hudebními videoklipy. Ve spolupráci s TV se podílel na realizaci mnoha programů, natáčel také seriály a filmy, z nichž připomeňme např. díla Mrtvý potápěč v lese (Der tote Taucher im Wald, 1999), Klient (Die Mandantin, 2004), Potopa (Die Flut, 2010). Debutoval oceněným celovečerním dramatem Zázračné děti (Wunderkinder, 2011).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2020 Sarah Kohr - Teufelsmoor (TV film)
2019 Flucht durchs Höllental (TV film)
Und tot bist Du! – Ein Schwarzwaldkrim (TV film)
2018 Die Affäre Borgward (TV film)
Sarah Kohr - Mord im Alten Land (TV film)
2017 Die Lebenden und die Toten - Ein Taunuskrimi (TV film)
2016 Böser Wolf (TV film)
Tödliche Gefühle
2015 Tiefe Wunden (TV film)
Wer Wind sät (TV film)
2014 Mordsfreunde (TV film)
2013 Die Holzbaronin (TV film)
Jedes Jahr im Juni (TV film)
Konec lží (TV film)
2011 Die Minensucherin (TV film)
Služebnice boží (TV film)
Stilles Tal
Zázračné děti
2009 Bis an die Grenze (TV film)
Das Echo der Schuld (TV film)
Heiße Spur (TV film)
2008 Augenzeugin (TV film)
Das Geheimnis des Königssees (TV film)
2007 Kdo je bez viny? (TV film)
2006 Kunstfehler (TV film)
2005 Die Mandantin (TV film)
Letztes Kapitel (TV film)
2004 Dornröschens leiser Tod (TV film)
2003 Sperling und der Mann im Abseits (TV film)
Sperling und die Angst vor dem Schmerz (TV film)
2002 Bloch - Silbergraue Augen (TV film)
Sperling und der stumme Schrei (TV film)
2000 Der Tote Taucher im Wald

TV seriály

2011 Stubbe - Von Fall zu Fall (TV seriál)
Querschläger (E42)
2008 Dell & Richthoven (TV seriál)
Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Tödliches Spiel (E11)
2007 Charlotte Link (TV seriál)
Der fremde Gast (E10)
2002 Bloch (TV seriál)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
1997 Pobřežní stráž (TV seriál)
1996 Sperling (TV seriál)
1995 Inspektor Balko (TV seriál)
1992 Wolffův revír (TV seriál)

Dokumentární

1995 Klang der Bilder, Der (TV film)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2000 Ein Samstag dauert 90 Minuten (studentský film)

Dokumentární

2007 Lawine - Leben und Sterben des Werner Koenig

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky