Reklama

Reklama

Diogo Kalil

Diogo Kalil

nar. 1979
Salvador, Bahía, Brazílie

Biografie

Diogo Kalil se narodil v Salvadoru (Brazílie) roku 1979. V roce 1999 obdržel první ocenění jako spolu-režisér krátkometrážního snímku. Po dvou letech na vysoké škole, se přestěhoval do São Paula, kde pracoval jako návrhář/animátor pro webovou agenturu "Zentropy PartnersThunder House", a pro časopis "Trip". Roku 2001 se Diogo Kalil vrátil zpět do Salvadoru, kde začal pracovat pro onlinový časopis "Bossa". Zároveň začal experimentovat s videem a animací.

V roce 2003, opět v São Paulu, začal pracovat s animací pro reklamu a vysílání, spolupracující s MTV a Lobo, kde se, v roce 2004, stal součástí týmu, vyvíjejícího cenami ověnčené projekty pro klienty jako "Diesel", "Budweiser", "Volkswagen", "Nike" a "Coca-Cola".

V roce 2007 se Diogo Kalil přestěhoval do Los Angeles, kde pracoval pro studia jako "Logan", "Belief", "Psyop" a "Blacklist" a pro klienty jako "Nike", "Unicef", "Apple" či "Lucas Arts". Koncem roku 2008 režíroval animaci pro vítězný dokumentární film "Sundance Film Festivalu" AMERICAN TEEN. Po výletech napříč USA přijel do New Yorku, kde nyní žije.

P.V

Režisér

Krátkometrážní
2008

Yes, You're Alone

Reklama

Reklama