Reklama

Reklama

David Langer

David Langer

nar. 18.06.1963 (60 let)
Philadelphia, Pennsylvania, USA

Biografie

Jeho otec Terry Langer vystudoval Lékařskou fakultu na Harwardu a byl ředitelem klinické kardiologie a docentem medicíny Pensylvánské univerzity. David absolvoval Pensylvánskou univerzitu a následně studoval Parelmanovu lékařskou fakultu v Pensylvánii.

Od r. 2014 byl profesorem neurochirurgie a radiologie na lékařské fakultě Donalda a Barbary Zuckerových v Hofstra/Northwell. Od r. 2013 byl ředitelem, od r. 2014 vedoucím oddělení a od r. 2017 předsedou neurochirurgie v nemocnici Lenox Hill. Zabýval se také aktivní praxí v oblasti onemocnění páteře a benigních mozkových nádorů, včetně akustických neuromů a meningeomů.

V roce 2018 založil Playback Health (klinická aplikace pro informovanost pacienta a jeho rodiny). Byl celostátně i mezinárodně uznávaným předním neurochirurgem a odborníkem na cerebrální revaskularizaci a cerebrální aneuryzmata, přinášel více než 22 let zkušeností do své vysoce personalizované přímé péče o pacienty a specializoval se na onemocnění mozkových cév.

V r. 2022 utrpěl vážné poranění krční míchy při lyžování v Coloradu, několik dní byl ochrnutý. Po těžké operaci se opět vrátil ke své práci. Se svou ženou MuDr. Nancy Baum Lipsitz (anestezioložka) měli 4 děti.

zuzza11

Herec

Dokumentární
2020

Lenox Hill (seriál)

 

Kruh se uzavírá (E08)

 

Bolest (E07)

 

Noc zemřelých (E06)

  více epizod (5)

Reklama

Reklama