Reklama

Reklama

Jin-shil Choi

Jin-shil Choi

nar. 24.12.1968
Městský obvod Seodaemun, Soul, Jižní Korea

zem. 02.10.2008 (39 let)
Soul, Jižní Korea

Biografie

Jin-shil se narodila do ne zcela plně funkční rodiny na samotný závěr roku 1968. Vztah matky a otce ale nebyl nikdy ukázkovým příkladem soudružnosti, a tak Jin-shil již v raném věku čelila problémům sociální dysfunkčnosti. I přesto se ale dostala na prestižní dívčí univerzitu, Seonil Girls' High School. V roce, kdy úspěšně zakončila studium, se objevila v první komerční reklamně společnosti Samsung Electronics.

Díky svému atraktivnímu vzhledu se z ní rychle stala populární tvář. Krátce na to se ji dostalo první televizní role, a to v historickém seriálu 500 Years Of Joseon Dynasty (1988). Filmová zkušenost se ji nicméně nabídla až o dva roky později ve snímku North Korean Partisan In South Korea (1990). Její kariéra byla na vzestupu, následovaly filmové snímky My Love, My Bride (1990), Susanne Brink's Arirang (1991) a komerčně úspěšné televizní série jako Star In My Heart (1997), Roses And Bean Sprouts (1999), Since We Met (2002).

V narůstajícím úspěchu cítila Jin-shil zadostiučinění. Když se ale její matka v roce 1998 rozhodla otce opustit, Jin-shil se cítila částečně zrazena. Aby za potemnělou minulostí učinila silnou čáru, sepsala vlastní autobiografii "Yes, Let's Live Truthfully Today Too", v níž zobrazuje nelehkou etapu vlastního života, kdy se z chudé dívky dostala k úspěšné herečce. Rok 2004 s sebou přinesl úspěšný televizní seriál War Of The Roses (2004) a manželský svazek s populárním jihokorejským baseballovým hráčem Cho Sung-minem. Ale že to nebylo nejšťastnější manželství, o tom svědčí i mnohá psychická trýznění ze strany jejího manžela, kterým se herečka stále častěji poddávala. V roce 2004 vygradovala dokonce i fyzickým napadením. Jin-shil na manžela podala trestní oznámení a zažádala o rozvod, který byl pilnými médii probírán z jedné strany na druhou. Po televizní sérii Bad Woman, Good Woman (2007) a Bad Woman, Good Woman (2007) se hereččinou poslední prací stal seriál The Last Scandal Af My Life (2008).

2. 10. 2008 spáchala ve vlastním domě Jin-shil sebevraždu oběšením. Důvodem jejího činu nebyl jen obrovský stres, pod který se díky své popularitě a takřka nulovému soukromí dostávala, ale také proklamovaná aféra o jejím přímém spojení se sebevraždou zadluženého jihokorejského herce Ahn Jae-hwana. Tomu týden před jeho sebevraždou zapůjčila 2 mil. amerických dolarů. Jin-shil po sobě zanechala dvojici dětí, syna Hwan-hee spolu s dcerou Joon-he, oplakávající matku a mladšího bratra Choi Jin-young, který ale o několik měsíců později spáchal rovněž sebevraždu. Po hereččině smrti byl v jejím bytě nalezen rukopis s filmovým námětem nesoucí název As Life Goes On.

Ian "Conspi" Maitner

Reklama

Reklama